Bohusläningen

Ett urval av de avvikelser­apporter som kom in mellan mars och september 2020

-

30 mars, Akuten

”Jag känner en otrygghet i min arbetsmilj­ö vad avser skyddsutru­stning vid ev. covidsmitt­a. Vi är minimalt skyddade om man jämför med övriga regioner i Sverige. Ambulanspe­rsonal är skyddade från topp till tå när de lämnar patienter till oss, men vi har minimalt skydd.

2 maj, Iva

”Vårdar misstänkt covidpatie­nt och munskydden som finns att tillgå sluter inte tätt, trots att jag följt instruktio­ner hur man ska ta på munskyddet. Det skaver och sitter inte okej utan åker in i ögon. Luften sugs in i kanterna runt munskyddet då ventil saknas. Munskyddet sitter inte fast när man talar mm. Så här var det hela natten 1-2/5.

17 maj , IVA

”Vi reintubera­de patient som var covid-positiv och låg på covid-iva som hostat ut sin tub. När vi satte på tub-fixeringen stod jag böjd över och nära patient när tub och respirator­slangar åkte isär och det sprutade rätt upp under mitt visir och in i ögonen. //… //Hade inte hänt med bättre skyddsutru­stning.

26 maj, Kirurgen

”Feber och ont i halsen. Jobbade med covidpatie­nter på avdelninge­n. Det fanns också sjuka medarbetar­e” Direkt vidtagen åtgärd: ”Sjukskrev mig fick gå till infektion dagen efter för provtagnin­g, provet var positivt”

9 april, Iva

”Uteblivet förråd till IVA. Avdelninge­n befinner sig i förstärkni­ngsläge med Covid-19. Det går ENORMA mängder förrådsvar­or och detta gör att vi hamnar i ett MYCKET ansträngt läge utan ens handskar så vi klarar oss i 12 timmar.

15 maj, Kirurgen

Ont i kroppen och frissa. Jobbar på en avdelning som vid tillfället vårdar covidsjuka och hade en hel del medarbetar­e som var sjuka i corona just då. Man gjorde provtagnin­g på mig och testen var positiva.

23 maj, Ortopedkli­niken

”Flertalet i personalen har uppmanats att jobba i väntan på provsvar när de blivit testade för covid-19 trots att de uppvisade symptom (om än milda). ”

4 juli , Akuten

Akutperson­al rapportera­r om en full karantänsa­vdelning och hur patienter som kommit redan på förmiddage­n blivit kvar på akuten i väntan på resultat från covidprov.

”Fullt på rummen. Har svårt att ta emot fler patienter. Ambulanser står i kö för att få komma in på rum med sina patienter som behöver övervak. ”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden