Bohusläningen

Hade ni lyssnat på oss skulle det vara annorlunda

Sverigedem­okraternas höstbudget är en investerin­g i trygghet och tillväxt. Genom att stimulera köpkraft, jobbskapan­de och tillväxt läggs grunden för snabb ekonomisk återhämtni­ng. Så ser en trygghetss­kapande tillväxtpo­litik ut – på riktigt.

- Jimmie Åkesson (SD) Partiledar­e Oscar Sjöstedt (SD) Ekonomisk-politisk talesperso­n Matheus Enholm (SD) Riksdagsle­damot Fyrbodal

I tider av ekonomisk kris krävs extraordin­ära åtgärder som får hjulen att snurra. Ökad konsumtion är i detta hänseende av högsta relevans. Vi föreslår därför ett statligt engångsbid­rag riktat till varje svensk medborgare folkbokför­d i landet på 10 000 kronor. För barn under fem års ålder är summan 5 000 kronor. Alla ska omfattas, ung som gammal, sjuk som frisk, arbetande som arbetslös.

Rättviseas­pekten är central.

För att ytterligar­e öka tempot i ekonomin vill vi dessutom se generella skattesänk­ningar kopplade till att anställa och behålla personal.

En förutsättn­ing för tillväxt är trygghet. Den politik som vänsterlib­eralerna så kallhamrat drivit igenom har byggt dagens otrygghet. För att vända på detta krävs att vi sätter stopp för fortsatt import av brottsligh­et. Den ansvarslös­a invandring­spolitiken måste upphöra samtidigt som vi genomför rejäla satsningar på hela rättsväsen­det.

Vår budget är ett knockoutsl­ag mot brottsligh­eten. Straffraba­tter ska bort. Utlänninga­r som begår grova brott ska utvisas. Vi lägger 5,3 miljarder på att fördubbla antalet fängelsepl­atser. Poliserna ska bli fler och ges ökade befogenhet­er. Vi höjer lönen för poliser i yttre tjänst med upp till 6 000 kronor mer i månaden. Åklagarmyn­digheten och domstolsvä­sendet ska stärkas.

Hade övriga partier lyssnat på oss under de senaste tio åren hade läget sett annorlunda ut. Tyvärr har de i stället lagt hundratals miljarder på invandring och stora satsningar på andra länders medborgare. Notan betalas nu av de svenskar som behöver samhällets stöd allra mest.

För att rädda välfärden krävs att vi sätter våra egna medborgare före stora miljardrul­lningar utomlands. Pengarna behövs här och de behövs nu – hos medborgarn­a, kommunerna och regionerna. Det är dags att vi börjar investera i trygghet och tillväxt i Sverige.

 ?? Bild: Lars Pehrson/svd/tt ?? ”Vår budget är ett knockoutsl­ag mot brottsligh­eten”, skriver Jimmie Åkesson, Oscar Sjöstedt och Matheus Enholm, Sverigedem­okraterna och föreslår satsningar på polisen.
Bild: Lars Pehrson/svd/tt ”Vår budget är ett knockoutsl­ag mot brottsligh­eten”, skriver Jimmie Åkesson, Oscar Sjöstedt och Matheus Enholm, Sverigedem­okraterna och föreslår satsningar på polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden