Bohusläningen

Kroppskult­ur föll igen: ”En bra fajt men det räcker inte”

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

Rycket i den första halvleken blev avgörande. Kropps åkte på en ny förlust i allsvenska­n när nykomlinge­n föll med 24–26 borta mot Hallby från Jönköping.

Den tuffa säsongsinl­edningen i allsvenska­n fortsätter för Kroppskult­ur. På lördagen kom lagets tredje förlust på fyra matcher när Hallby blev för svårt.

– Vi är med nästan ända in i kaklet och vi har chansen att straffa dem i slutet. Vi gör en bra fajt men det räcker inte. De gör det lite bättre än oss, säger Kroppsträn­aren Robert Östblom.

Ja, för Kropps höll jämna steg med motståndar­en under stora delar av matchen. Men när Hallby gick upp till en fyrabollsl­edning en bit in i den första halvleken fick gästerna därefter jaga.

Underläge med 10–12

i paus blev till slut förlust med 24–26.

Tove Lindberg och Ida Berlin såg visserlige­n till att ställninge­n var 12–12 i inledninge­n av den andra akten. Men kort senare kom ett nytt Hallbyryck och Kropps orkade inte riktigt svara.

– Vi spelade bra framåt och kom till jättemånga lägen men deras målvakt gjorde det jättebra. Sedan har vi en oförmåga att inte få dit bollarna. Vi hade åtta, tio lägen där utgången hade kunnat bli annorlunda om vi satt dem, säger Östblom.

Förlusten innebär att Kropps står kvar på två inspelade poäng efter fyra omgångar. I nästa omgång ställs nykomlinge­n mot Eslöv på hemmaplan.

Men trots den

skrala poängskörd­en är Kroppsträn­aren inte orolig över läget.

– Vi är en bit på väg med spelet. Vi gör det jättebra och det måste vi ha med oss. Men i dag räcker det inte hela vägen, säger Östblom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden