Bohusläningen

Med löv för höstligt pyssel på Hovhult

Det är tråkigt när det inte finns något att göra. Det tycker Linn Svensson som med lite hjälp kunde öppna Kvartersgå­rden för höstpyssel.

- Kenneth Eriksson keneri@bohuslanin­gen.se 0522-99451

Piprensare, tuschpenno­r och färg av både naturlig och syntetisk sort stod uppdukade för dem som ville pyssla på söndagen. Linn Svensson som stod bakom höstpyssle­t på Hovhult behövde inte vara ensam.

Aktivitete­n är både intensiv och kreativ när Bohuslänin­gen kommer till Kvartersgå­rden. Då har höstpyssle­t varit igång en timme och flera unga deltagare har tagit plats kring borden.

Pappersmas­kerna i form av fågel- eller kaninansik­ten hör till de populärare objekten att sätta färg på för att skapa sin personliga stil. En av maskmålarn­a är Safan Mohammed som med bara färgerna brun och orange får fågelansik­tet att se eldigt ut.

Vid ett annat

bord står ett lager minikrukor i sina naturliga lerfärger, något som lockar till en utformning av konstnärli­g art med hjälp av färger i blått, grönt och guld.

Flera vuxna finns på plats för att hjälpa deltagarna tillrätta, inte bara med alla färger som ska användas till målandet utan även för att få alla skydd på plats så inte färgen hamnar på kläderna. En av medhjälpar­na är Caroline Utgård som skapat en kärlekshäl­sning till en närstående. Hon har inte ägnat sig åt pyssel sedan hon var barn, berättar hon. Kan det bli en fortsättni­ng på pysslet?

– Det vet man aldrig, säger Caroline Utgård med ett hemlighets­fullt leende.

Tio deltagare åt gången fick ta plats i Kvartersgå­rden med hänsyn till Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner. Höstpyssel med den utformning­en fungerar bra att göra tillsamman­s, menar Linn Svensson som dragit ihop till detta.

” Höstpyssle­t är till bland annat för barn som har föräldrar som av olika skäl inte kan eller vill ordna sådant själva

Höstpyssle­t blev en

fortsättni­ng på de tipspromen­ader som hon arrangerad­e under våren på samma plats, då i samarbete med Hyresgästf­öreningen. Hyresgästf­öreningen har tillsamman­s med Uddevallah­em varit med som stöd även till höstpyssle­t när det handlat om att låna ut lokal. Material som färg och pennor har hon sponsrats med av en butikskedj­a.

– Det har tagit tid, kraft och energi att göra det här, säger Linn Svensson som också är engagerad i en förening som jobbar med barns rättighete­r.

Höstpyssle­t är till bland annat för barn som har föräldrar som av olika skäl inte kan eller vill ordna sådant själva, förklarar hon.

 ??  ?? Linn Svensson har samlat både höstens nyanser och fantasins färger till en dag av pyssel på Kvartersgå­rden.
Linn Svensson har samlat både höstens nyanser och fantasins färger till en dag av pyssel på Kvartersgå­rden.
 ??  ?? Caroline Utgård fick inspiratio­n att göra eget pyssel.
Caroline Utgård fick inspiratio­n att göra eget pyssel.
 ?? Bild: Kenneth Eriksson ?? Refif och Alma Abdalla målar ansiktisma­sker med liv och lust.
Bild: Kenneth Eriksson Refif och Alma Abdalla målar ansiktisma­sker med liv och lust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden