Bohusläningen

Lovas snygga mål fick Rössö att jubla till slut

-

Två tunga förluster i bagaget mot IFK Norrköping. Nu ville IK Rössö avsluta säsongen med en seger. I Dm-finalen mot Ljungskile SK var det Lova Fredgrens skott i mål som blev pricken över i:et.

Både Rössö och LSK hade firat serieseger­n på varsitt håll. Nu var det dags att kora den slutgiltig­a vinnaren. På lördagen spelades Dm-finalen i Bohuslän för damer.

Och även om Ljungskile stod upp bra i första halvlek så var Rössö mer samspelta och vann med klara 3-0. Linnea Kogsta gjorde lagets första mål, när hon stod på rätt plats i straffområ­det efter att ha fått en välspelad boll av Ida Vestman.

– Det var mycket slarv från vårt håll i början av matchen och vi gick inte in i närkampern­a så som vi sagt att vi skulle. Därför var det första målet väldigt skönt för oss. Efter det så kändes det som att det lossnade, säger mittfältar­en som menar att det alltid är kul att spela sådana här derbyn.

– Jag känner många av spelare i Ljungskile och då kan man trycka

Jag känner många av spelare i Ljungskile och då kan man trycka till dem lite extra

till dem lite extra, säger hon med glimten i ögat.

En annan spelare som också kände många spelare i Ljungskile var Lova Fredgren. Precis som Kogsta kämpade hon och slet på mittfältet. Det gav också utdelning.

För med dryga kvarten kvar stod hon för matchens snyggaste mål.

– Det var på ett inkast så kom Kogsta mötande och skarvade bak

 ??  ?? Rössö stod som segrare i Dm-finalen under lördagen efter seger med 3–0 mot Ljungskile.
Rössö stod som segrare i Dm-finalen under lördagen efter seger med 3–0 mot Ljungskile.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden