Bohusläningen

Tor-arne Fredheim: ”Det är klart vi vill vinna”

- Malin Rindvik

Alla har de samma mål: att rädda kvar LSK i superettan. Bortavinst­en mot Brage gav också en bra utgångspun­kt. Nu vill laget fortsätta på samma spår.

– Det är klart vi vill vinna, säger tränaren Tor-arne Fredheim.

Säsongens första bortaseger kom mot Brage för bara några dagar sedan. Då var det Linus Dahl som nickade in matchens enda mål och tre välbehövli­ga poäng till Ljungskile. Fyra dagar senare är det dags för en ny match.

Den här gången står Sundsvall för motståndet. Laget inledde starkt i årets upplaga av superettan men efter den tionde omgången har det gått tungt för laget. Senast lagen mötte varandra slutade det dock i storförlus­t för LSK med 5-2 på bortaplan. Något Ljungskile­tränaren Tor-arne Fredheim inte vill ska upprepas.

– Vi måste se upp med deras forward. Det kommer att bli prio ett på det. Lyckas vi med det så har vi en stor möjlighet att ta poäng. Det är det vi måste göra, säger han.

Att LSK nu kommer stärkta efter torsdagens bortaseger råder det ingen tvekan om.

– Det har gjort gott för laget. Men det gäller att vi fortsätter tänka på vårt spel och spelar den fotbollen vi gjort de senaste matcherna. Samtidigt kan vi inte vara rädda för dem, säger Fredheim som nu gör sin tredje match som nygammal tränare för Ljungskile.

Trots att det varit en kort träningsve­cka har han fått möjlighet att se många spelare i matchsitua­tion och det han har sett, har varit positivt.

– Laget har gjort det väldigt bra, vilket glädjer mig.

En som också nu verkar vara tillbaka i truppen är Axel Pettersson, som varit lårskadad i nästan tre månader. I torsdags blev han inbytt i den 84:e matchminut­en. Men Fredheim menar att han har en bit kvar tills han är helt redo.

– Alla spelare har gjort det väldigt bra och det glädjer mig. Alla vill vara delaktiga och hjälpa laget att vara kvar. Vi ser fram emot matchen. Det är klart att man vill vinna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden