Bohusläningen

Profilen kliver in i LSK i jakten på nytt kontrakt

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Ljungskile­s tidigare sportchef är tillbaka i klubben. Bohuslänin­gen kan avslöja att Lennart Göransson har fått en nygammal roll i LSK och återförena­s med Tor-arne Fredheim i jakten på nytt kontrakt i superettan.

Under flera år hade Lennart Göransson ett stort inflytande i Ljungskile SK. Dels i LSK:S styrelse mellan 2008–2009 och sedan som sportchef 2010–2013.

Sju år senare är han tillbaka och återförena­s med Tor-arne Fredheim.

– Lennart har ingen officiell roll i klubben utan är mer av en rådgivare till mig. Han har varit med kring A-laget sedan jag kom in i klubben igen och kommer att spela en viktig roll under avslutning­en av säsongen, säger LSK:S tränare Tor-arne Fredheim.

Förutom Erik Lund

och Aleksandar Kitic – som båda är spelande assisteran­de tränare – kommer alltså Tor-arne Fredheim att ha Lennart Göransson till sin hjälp.

– Han har ett stort hjärta för LSK och värnar om Ljungskile. Sedan är vi väldigt tajta som vänner och fungerar bra ihop. Han kan väldigt mycket fotboll och förstår hur jag tänker. Därför ville jag ha med honom i laget och det sa styrelsen okej till, säger Tor-arne Fredheim.

Lennart Göransson kommer att vara med kring vissa träningar och matcher. Han var exempelvis med redan i Tor-arne Fredheims comeback på Skarsjöval­len när LSK förlorade med 2–0 mot Västerås.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka igen. Det är också en konstig känsla för det känns som att det var i går som jag var i LSK. Efter att ha varit utanför klubben i ett antal år, så har jag hämtat mycket energi. Jag känner att jag har kraften att hjälpa till och vill vara med och rädda klubben för att hänga kvar i superettan, säger Lennart Göransson.

Att Tor-arne Fredheim

och Lennart Göransson är bra vänner är ingen hemlighet. Men samtidigt menar den sistnämnde att duon ofta skapar en bra dynamik.

– På många sätt är vi varandras motpoler, men vi ser också mycket på samma sett. Det gör att vi jobbar väldigt bra ihop. Förhoppnin­gsvis kan jag bidra till att Tor-arne känner sig ännu säkrare i de beslut han tar gällande spelare och laget, säger Lennart Göransson.

Tor-arne Fredheim ser inga nackdelar med att ha en av sina bästa vänner som rådgivare.

– Nej. Vi har en väldigt rak kommunikat­ion. Vi tar varandra på ett väldigt bra sätt och är inte blyga för att säga vad vi tycker.

Sedan Lennart Göransson lämnade LSK har han varit huvudträna­re för IK Svane, varit assisteran­de tränare till Tor-arne Fredheim i FC Trollhätta­n och är numera tränare för Högsäter som i helgen spelar den sista kvalmatche­n till division 3.

Han har ett stort hjärta för LSK och värnar om Ljungskile

 ?? Bild: David Gerd ?? Lennart Göransson och Tor-arne Fredheim återförena­s i Ljungskile. Arkivfoto.
Bild: David Gerd Lennart Göransson och Tor-arne Fredheim återförena­s i Ljungskile. Arkivfoto.
 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Lennart Göransson är tränare för Högsäter som i helgen har spelat sin sista kvalmatch till division 3.
Bild: Lasse Edwartz Lennart Göransson är tränare för Högsäter som i helgen har spelat sin sista kvalmatch till division 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden