Bohusläningen

Mållöst när United höll första liganollan

- TT

Det blev en stillsam historia när Manchester United tog emot Chelsea i Premier Leagues sjätte omgång. Chelsea-målvakten Edouard Mendy gjorde en stark insats när matchen slutade 0-0.

Målen uteblev helt i kvällens möte på Old Trafford. I hällregnet i Manchester höll hemmalaget sin första nolla.

– Jag brukar sällan tycka fotboll är tråkigt, men den här matchen var verkligen tråkig, sade Viaplays expert Martin Åslund efter matchen.

Den första halvleken innehöll inga heta målchanser, och när hemmalaget väl kom till skott stod Chelseas nya målvakt Edouard Mendy i vägen.

Men det var

inte bara Chelsea som gjorde en stark defensiv insats. Victor Nilsson Lindelöf hade inga problem att hantera Chelseas tyska duo Kai Havertz och Timo Werner.

Edinson Cavani, ett av Uniteds sommarnyfö­rvärv, gjorde sin Premier League-debut. I den 58:e minuten hoppade han in, och 30 sekunder senare hade han matchens kanske största chans när han skarvade bollen i stolpens utsida.

Manchester United var också det lag som tryckte på mot slutet. Senegalese­n Mendy gjorde flera starka räddningar, bland annat på ett skott från Marcus Rashford i matchens sista minut.

Manchester United tog

sin sjunde poäng och höll sin första nolla för säsongen, och Chelsea kliver temporärt upp på en sjätteplat­s.

Trots en stark press lyckades inte Manchester City vinna över West Ham i Premier League. Inhopparen Phil Foden räddade en poäng för City med 1-1-kvittering­en i början av andra halvlek.

West Ham tog ledningen i den 18:e minuten då Michail Antonio cykelspark­ade in bollen i mål. Mittenlage­n West Ham och Manchester City har båda åtta poäng, City med en match mindre spelad dock.

Det var första gången på tre år som City-tränaren Pep Guardiola tog ut samma startelva två matcher i följd. Tidigare i veckan vann City över Porto i Champions League.

I matchen som startade 16.00 tog Crystal Palace tre poäng i ett London-derby mot Fulham. Palaces storstjärn­a Wilfred Zaha blev matchvinna­re.

?? Phil Noble ?? Man United höll säsongens första nolla i Premier League efter ett mållöst möte med Chelsea.bild:
Phil Noble Man United höll säsongens första nolla i Premier League efter ett mållöst möte med Chelsea.bild: