Bohusläningen

Oddevolds tunga avbräck: ”Många som är borta”

-

Oddevold går in i kvalet till division 1 i helgen.

Men Uddevallal­aget ser ut att ha drabbats av flera tunga avbräck inför den första matchen. – Vi har många som är borta, säger Oddevolds tränare Rikard Nilsson.

Oddevold fick sig en bra genomkörar­e på söndagseft­ermiddagen när laget ställdes mot Stenungsun­d i Dm-finalen. Efter ett sent mål av Jonathan Gustafsson vann Oddevold till slut med 2–1.

Men nu är allt fokus på det kommande kvalet till division 1.

Nu står det

också klart att Oddevolds första kvaluppgif­t blir Dalstorp,

som förlorade borta mot Västra Frölunda på lördagen.

Dalstorp var i ledningen med 1–0 i halvtid. Men Västra Frölunda vände och vann genom mål av Tobias Almerskär och Uddevallap­rofilen Petrit Zhubi.

Efter matchen gav Västra Frölundas tränare Adam Ekblad följande kommentar:

– Viktigt med en bra start på kvalet! En gedigen insats från hela laget som trots underläge hela tiden metodiskt fortsatte mala ner Dalstorp som till slut inte orkade hålla emot vårt frejdiga anfallsspe­l.

Resultatet innebär att Oddevold får möta Dalstorp på bortaplan nästa helg. Hade Dalstorp vunnit helgens match hade det i stället blivit hemmamatch mot Västra Frölunda.

– Just nu är det bara fokus på Dalstorpsm­atchen. Vi kommer köra på med träningar i veckan och kurera oss så att vi inte blir sjuka. Vi har många som är borta redan, säger Oddevoldst­ränaren Rikard Nilsson efter söndagsmat­chen.

Semir Aganspahic var

sjuk och missade därför Dm-matchen. Oscar Iglicar har också varit sjuk men gjorde ett kortare inhopp. Niclas Holgersson har problem med en ljumske och satt därför bara med på bänken. Rikard Nilsson är också tveksam till målvakten Ali Hasan och spjutspets­en Mido.

Alexander Almqvist dras med en skada i foten och blir borta ett tag. En annan spelare som Nilsson också kan räkna bort är Viktor Mollapolci.

– Han har fått en bristning och jag räknar inte med att han ska vara med till kvalet. Det kommer att bli ett tungt avbräck, säger han.

Nilsson och tränarkoll­egan Robin Rundström var på plats och såg matchen mellan Västra Frölunda och Dalstorp. Oddevoldtr­änaren tror att det kommer att bli en fysik match mellan sitt lag och Dalstorp.

– Dalstorp är bra på fasta situatione­r och söker mycket det i matchen. Där är de starka. De har en del bra spelare också som vi får se upp med.

Just nu är det bara fokus på Dalstorpsm­atchen

tränare Oddevold

 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Oddevolds tränare Rikard Nilsson tror på en fysisk match mot Dalstorp nästa helg.
Bild: Malin Rindvik Oddevolds tränare Rikard Nilsson tror på en fysisk match mot Dalstorp nästa helg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden