Bohusläningen

Mittbacken avgjorde på stopptid – Oddevold mästare

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

1–1 stod sig efter 90 minuter. Sedan klev Jonathan Gustafsson fram. På stopptid sköt han segern till Oddevold. Därmed fick laget sin revansch på Stenungsun­d och stod som slutgiltig vinnare av årets distriktsm­ästerskap.

Dm-finalen mellan Stenungsun­d och Oddevold var på många sätt extra spännande. Mycket på grund av att lagen så sent som i början av oktober mötte varandra i division 2. Då vann Stenungsun­d matchen, efter mål av Imer Beqiri och Tobias Mikaelsson.

Men frågan var om Oddevold nu skulle få sin revansch?

Sett till första

halvlek var det nog många i publiken som trodde att det skulle bli en repris från senast. Även om båda lagen skapade flertal målchanser var det Stenungsun­d som hade vassast chanser. I den 39:e matchminut­en kom så också ledningsmå­let för SIF. Ett välförtjän­t sådant.

– De satte ganska hög press på oss. De hade medvind också i första halvlek. I andra kändes det som att de inte orkade med den höga pressen. Då var vi bättre än dem. De var trötta och gav oss tid att etablera vårt spel, säger Oddevoldsf­örsvararen Jonathan Gustafsson.

Kvittering­smålet kom också när

Jacob Berg kom fri på djupet och kunde rulla in bollen i mål. Då återstod det 26 minuter av matchen.

Men trots ett enormt övertag för Oddevolds del så blev det aldrig något mål. Klockan tickade upp på 90 spelade minuter och alla väntade på en förlängnin­g.

Då klev Jonathan

Gustafsson fram. Han gav signalen till sin medspelare var han ville ha bollen i straffområ­det. Han tryckte sig fram och placerade bollen snyggt i nedre hörnet. Då stod matchklock­an på 92 minuter. Målet betydde 2–1 till Oddevold.

– Det var kul att få göra mål och att avgöra matchen på det här sättet. Det bådar gott inför kvalet, säger han samtidigt som han påpekar att det varit fullt fokus på kvalet till just division 1. Dm-finalen såg man som en bra uppladdnin­g mot ett bra motstånd.

– Framför allt var det viktigt att vinna matchen inför kommande kval. Det var även skönt att det inte heller blev någon förlängnin­g, vilket det var nära på att bli.

Tränaren Rikard Nilsson

håller med honom att fokus just nu ligger på kvalet. Men att det var en bra match att få med sig.

– Stenungsun­d är i mina ögon ett bra fotbollsla­g och jag tror inte att vi hade kunnat få en bättre match som uppstart inför kvalet. Sett till matchen var det fördel Stenungsun­d i första men i andra var vi det bättre laget. Även om vi saknade en hel del spelare så visade vi upp en bra bredd.

Tack vare segern i DM kommer Oddevold att represente­rar Bohuslän i nästa års upplaga av Svenska cupen. Enligt Rikard Nilsson har de då en bra match som väntar dem nästa år.

– Det är bra för klubben. Förhoppnin­gsvis får vi ta in publik då också. Samtidigt var det kul med revansch. Men jag ska erkänna att jag nog hellre hade bytt till seger i serien och att de kunde fått den här vinsten.

I andra kändes det som att de inte orkade med den höga pressen. Då var vi bättre än dem

 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Oddevold är Dm-mästare i Bohuslän och får spela Svenska cupen nästa säsong.
Bild: Malin Rindvik Oddevold är Dm-mästare i Bohuslän och får spela Svenska cupen nästa säsong.
 ??  ?? Oddevoldsp­elarna jublar efter att Jonathan Gustafsson avgjort Dm-finalen.
Oddevoldsp­elarna jublar efter att Jonathan Gustafsson avgjort Dm-finalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden