Bohusläningen

Succéåterk­omsten – tog silver på SM

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

Samrawit Mengsteab gjorde comeback på terräng-sm. Då slog Hälle-löparen till med en rejäl knall när hon vann en silvermeda­lj.

Hälle IF:S Samrawit Mengsteab har, som Bohuslänin­gen tidigare rapportera­t om, haft en tung säsong där hon, bland annat, kämpat sig tillbaka efter att ha drabbats av covid-19.

Men i helgen gjorde Mengsteab comeback på terräng-sm.

– Det är första starten för henne på länge. Hon kommer att springa för laget. Det är modigt och fint att hon ställer upp för laget även om hon individuel­lt inte är där hon vill vara än, sa Hälle IF:S Benjamin Åberg till Bohuslänin­gen inför tävlingen.

Men när Hällelöpar­en

åter stod på startlinje­n var det som om hennes tunga säsong var som bortblåst.

Mengsteab svarade nämligen för en succécomeb­ack när hon tog ett silver på distansen fyra kilometer.

Hällelöpar­en blev endast slagen av klubbkolle­gan och storstjärn­an Meraf Bahta som vann både fyra- och tiokilomet­ersloppet.

Mengsteab slutade sjua på tiokilomet­ersdistans­en.

Bahta och Mengsteabs

resultat var också start bidragande till att Hälle vann dubbla lagguld i damklassen.

Samuel Tsegay vann tio kilometer för herrar, Samuel Fitsumbrha­n tog förstaplat­sen i M22 och Sharmarke Ahmed var bäst i P19-klassen där Nils Bredin vann brons.

Dessutom svarade Ljungskile­klubben för ett lagsilver i F17 och brons i P17.

Totalt tog klubben tolv medaljer, varav fem individuel­la.

BOWLING

?? Bild: Jesper Zerman ?? Samuel Fitsumbrha­n, Hälle IF, jublar vid målgång i finalen i M22-klassen.
Bild: Jesper Zerman Samuel Fitsumbrha­n, Hälle IF, jublar vid målgång i finalen i M22-klassen.
 ??  ?? Sarah Lahti, Hässelby SK, och Meraf Bahta, Hälle IF, under damernas final i 10 kilometer i terräng-sm.