Bohusläningen

Linköping pausar – 24 smittade av coronaviru­set

- Carl Göransson/tt

Linköping pausar verksamhet­en och ställer in torsdagens Shl-match mot Malmö. Detta efter att 24 personer med koppling till herrlaget har konstatera­d coronasmit­ta.

”Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstatera­d smitta och vi väntar ytterligar­e besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstatera­d smitta”, säger Niklas Persson, general manager, till klubbens hemsida.

Shl-laget samt ungdomsver­ksamheten i LHC Academy pausar verksamhet­en till på torsdag, medan damernas SDHL-LAG tar paus till onsdag.

Beslutet har fattats

av Linköping HC:S ledningsgr­upp i samråd med föreningen­s medicinska team, efter rekommenda­tion från smittskydd­senheten i Region Östergötla­nd, skriver klubben.

Under de kommande dagarna kommer också ett större saneringsa­rbete genomföras i samtliga lokaler som nyttjas av föreningen, för att i största möjliga mån hindra eventuell vidare smittsprid­ning.

Tidigare på måndagen kom beskedet att Linköpings hemmamatch mot Malmö, som skulle ha spelats på torsdag, skjuts upp. Det innebär att Linköping nu har fått fyra matcher flyttade efter att laget drabbades av coronasmit­ta.

Linköping kan räkna med ett späckat program när de uppskjutna matcherna ska tas igen senare i vinter.

– Spelschema­t lider av att tabellen kommer att halta, men vi har redan från start sagt att det är sekundärt, säger Johan Hemlin, sportchef för SHL.

– Men det spelas ingen CHL och det kan finnas möjlighet att spela under landslagsu­ppehållen (om båda klubbarna är överens). Så än så länge är det under kontroll, det finns speldagar lediga.

Representa­nter för de

14 klubbarnas olika medicinska team var på söndagskvä­llen uppkopplad­e på ett telefonmöt­e för att byta erfarenhet­er och diskutera coronaläge­t i serien. Efter mötet står det klart att man gör vissa justeringa­r i rutinerna kring distanseri­ng och egenkontro­ll, samtidigt som testverksa­mheten ska öka lite i omfång.

 ?? Bild: Tommy Pedersen ?? Linköping får vänta på att spela hockey igen.
Bild: Tommy Pedersen Linköping får vänta på att spela hockey igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden