Bohusläningen

Timrås poängkung uttagen till Karjala

- TT

Första landslagst­urneringen efter coronauppe­hållet – då får en allsvensk poängkung för första gången chansen i Tre Kronor. Timrås forwardsst­järna Jonathan Dahlén, 22, är uttagen till Karjalatur­neringen i Helsingfor­s nästa vecka.

– Han hade en fantastisk säsong förra året. Så här långt den här säsongen har han verkligen levererat. Det är dags för Jonathan att visa att han håller i Tre Kronor också – och det tror jag att han gör, säger Tre Kronors förbundska­pten Johan Garpenlöv.

Garpenlöv säger att

han valt ett lite mer ”oerfaret” lag till säsongens första turnering. I truppen finns till exempel också Brynäs målvaktsta­lang Samuel Ersson, 21, och Skellefteå­s forward Jonathan Berggren, 20.

Trots att coronasmit­ta finns i flera Shl-klubbar samlar förbundska­pten Johan

Garpenlöv en Tre kronor-trupp med främst spelare från SHL. Coronasmit­ta finns eller har funnits i bland annat Linköping, Djurgården och Skellefteå.

Dock fanns inga spelare

Det är dags för Jonathan att visa att han håller i Tre Kronor också

förbundska­pten Tre Kronor

från Linköping eller Djurgården med i truppen till Karjala.

– Just nu är det av sportsliga skäl, säger förbundska­pten Johan Garpenlöv.

På frågan om han funderar något över att han valt ut tre spelare från Skellefteå, som har två bekräftade fall, är Garpenlöv tydlig.

– Nej, svarar han kort.

Att inte spela

turneringe­n i Finland har inte varit aktuellt för Garpenlöv.

– Från min sida har det inte funnits några tankar på att inte spela turneringe­n. Jag är här som tränare för Tre Kronor. Jag resonerar hela tiden så att jag gör det jobb jag är här för att göra tills att någon säger något annat. Det är inte min fråga.

Truppen samlas måndag den 2 november.

– Vi kommer ha spelare som är coronatest­ade. Vi flyger ett chartrat flyg till Finland. Vi kommer att bli testade på hotellet där och bli isolerade. När vi fått svar på alla tester kommer vi inleda turneringe­n, säger förbundska­ptenen.

CYKEL

 ?? Bild: Henrik Montgomery/tt ?? Jonathan Dahlén från Timrå Hockey är uttagen till Karjala cup. (Arkivfoto)
Bild: Henrik Montgomery/tt Jonathan Dahlén från Timrå Hockey är uttagen till Karjala cup. (Arkivfoto)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden