Bohusläningen

45 bjuds in till avtackning – trots coronarest­riktioner

- Alexandra Turku alexandra.turku@stnb.se

Under onsdagen rapportera­de Bohuslänin­gen att två anställda inom vuxenutbil­dningen i Uddevalla har testat positivt för covid-19. Trots detta kommer en avtackning hållas under fredagen för enhetschef­en Ulf Larsson som går i pension.

Enhetschef­en för Vuxenutbil­dningen i Uddevalla Ulf Larsson går i pension under fredagen, något som ska firas med en avtackning på Kaserngård­en för 45 personer under två timmar på fredagseft­ermiddagen. De som har varit intressera­de av att komma på avtackning­en har anmält sig i förväg. Om någon dyker upp trots att de inte har anmält sig kommer de avvisas till avtackning­en.

Vad tänker du om att hålla en avtackning för 45 personer i de här tiderna?

– Det kommer inte vara 45 personer åt gången, vi har lagt upp det med fördelade tider då man kan komma. Dels kommer vi vara i den största salen på Vux och dels ha inslussnin­g med olika tider. Det blir i små grupper och inga långa stunder som det kanske normalt sett hade blivit under en avtackning. En kopp kaffe vid stående bord, säger Ulf Larsson.

Trots att två

lärare konstatera­ts smittade av covid-19 på Vuxenutbil­dningen kommer avtackning­en hållas under fredagen. Ulf Larsson menar att om det inte hade känts tryggt att ordna en avtackning så hade han sett till att den ställts in.

– Jag har även fått flera uppskattni­ngssamtal och mejl sedan tidigare. Så det blir betydligt färre än 45 som kommer per omgång under fredagen, säger Ulf Larsson.

På Västra Götalandsr­egionens

hemsida går det att läsa rekommenda­tioner om att alla bör om möjligt undvika att fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. De uppmanar även arbetsgiva­re uppmana personalen att arbeta hemifrån och att tjänsteres­or, konferense­r och andra fysiska möten skjuts upp.

Verksamhet­schefen Ulf Larsson menar att Vuxenutbil­dningen och deras personal hela tiden följt regionens rekommenda­tioner noga. Han vill lyfta personalen­s insatser både under höstens gång med pandemin och med arbetet under tidigare år.

– Vår personal har varit helt fantastisk med alla dessa snabba förändring­ar och anpassning­ar som kräver mycket energi. Vi har hela tiden haft en bra dialog med stor lyhördhet, säger Ulf Larsson.

 ?? Bild: Malin Hoelstad/svd/tt ?? Vuxenutbil­dningen bjuder in till pensionsav­tackning trots att två anställda testats positivt för covid-19.
Bild: Malin Hoelstad/svd/tt Vuxenutbil­dningen bjuder in till pensionsav­tackning trots att två anställda testats positivt för covid-19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden