Bohusläningen

Nytt covid-fall – fortsatt undervisni­ng på distans

- Frida Bergkvist fb@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Ytterligar­e en gymnasiekl­ass på Uddevalla gymnasiekl­ass har skickats hem efter att en elev har testat positivt för covid-19. Under torsdagen beslutade gymnasiele­dningen om fortsatt distansund­ervisning.

Hittills har sex elever i tre olika klasser testat positivt för covid-19 på Uddevalla Gymnasiesk­ola. Smittan har konstatera­ts på Agnebergs- Östrabo- och Sinclairsk­olorna under vecka 46 sattes flera klasser i karantän.

På torsdagen skickades ytterligar­e en klass hem efter ett bekräftat fall av smittan på Östrabo 1.

– Vi har haft en elev i årskurs tre på Industrite­kniska programmet som testat positivt, säger Stefan Einarsson, gymnasiech­ef för Uddevalla gymnasiesk­ola.

Den andra november

beslutade Uddevalla gymnasiesk­ola om distansund­ervisning för eleverna i årskurs två. Det innebar att cirka 1 000 av skolans 3 000 elever fick undervisni­ng hemifrån för att minska trängseln i kollektivt­rafiken och i skolans lokaler.

Under torsdagen meddelade gymnasiech­efen att distansund­ervisninge­n förlängs. Och samtidigt görs en rockad bland eleverna som ska få hemundervi­sning.

Från och med

måndag den 23 november kommer eleverna i årskurs tre att övergå till distansund­ervisning och torsdag den 26 november gäller distansund­ervisning även för eleverna i årskurs ett. Eleverna i årskurs två kommer att återgå till undervisni­ng i skolans lokaler.

– Vi kommer numera att ha 1 000 elever i skolan istället för 3 000, uppger Stefan Einarsson.

Redan tidigare stod

det klart att eleverna i den berörda klassen på Östrabo 1 där en elev bekräftats smittad av covid-19 kommer att få undervisni­ng distans från och med torsdag och i en vecka framöver.

– Vi ska upprätthål­la skolverksa­mhet om möjligt och det är dessutom inte bra för alla elever med distansund­ervisning. Det är en rimlig avvägning.

På samma skola har ytterligar­e en elev testat positiv för smittan. Eleven går i årskurs ett men har hållit sig hemma under en veckas tid, uppger gymnasiech­efen.

Beslutet gäller till och med fredag 18 december.

 ?? Bild: Rolf Andersson ?? Covidfall har konstatera­ts på Östrabosko­lan.
Bild: Rolf Andersson Covidfall har konstatera­ts på Östrabosko­lan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden