Bohusläningen

Omhäktas för mord på assistent

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 073-344 37 71

Under torsdagen beslutade tingsrätte­n att kvinnan som misstänks för mord på en personlig assistent ska vara fortsatt häktad.

Den kvinna i 40-årsåldern som misstänks för mord på sin kollega – en man i 30-årsåldern som jobbade som personlig assistent omhäktades under torsdagen. I sin framställa­n om förlängd åtalstid skriver chefsåklag­are Daniel Edsbagge att man behöver mer tid för att färdigstäl­la utredninge­n.

– Vi väntar fortfarand­e på alla analyser vi har skickat till Nationellt forensiskt center (NFC). Man kan inte färdigstäl­la en brottsplat­sutredning innan vi har fått de här svaren. När det är klart kommer vi också ha en del sammanstäl­lningsarbe­te att göra, säger han.

Brottsplat­sen är fortsatt

avspärrad men åklagaren har hävt avspärrnin­gen av den misstänkta­s lägenhet.

– Brottsplat­sen kommer att vara avspärrad tills dess att hela processen är klar. Eftersom vi är klara i den misstänkta­s bostad har jag hävt avspärrnin­garna där.

Ni har sedan tidigare tagit del av obduktions­protokolle­t. Kan du berätta något om dödsorsake­n?

– Jag kan inte säga mer än vad jag sagt tidigare. Men det är helt uppenbart så att offret har bragts om livet av annan. Alltså blivit mördad om man uttrycker sig på vardagsspr­åk, det råder ingen tvekan om att personen i fråga har blivit mördad.

Förutom mord, är även kvinnan misstänkt för stöld på sin arbetsplat­s, alltså på samma plats mordet skedde. Kvinnan misstänks även för bedrägeri på en adress i Ljungskile.

Åklagaren gör bedömninge­n att ett åtal kan vara väckt i månadsskif­tet januari–februari.

Kvinnan nekar till

brott och genom sin advokat bestrider hon begäran om förlängd åtalstid. Vänersborg­s tingsrätt kommer att fatta beslut om fortsatt häktning under dagen.

Åklagaren har fram tills den 3 december på sig att antingen väcka åtal eller begära åtalsförlä­ngning ännu en gång.

 ?? Bild: Hanna Dahlström ?? Blommor utanför den adress där det misstänkta mordet begicks.
Bild: Hanna Dahlström Blommor utanför den adress där det misstänkta mordet begicks.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden