Bohusläningen

Matcher skjuts upp – inför tester

- Christer Lindgren

Svensk handboll stänger större delen av sitt seriespel för att bidra till en minskad smittsprid­ning av covid-19. Uddevallak­lubben Kroppskult­ur tar det ytterligar­e ett steg.

Handbollen­s elitserier kommer att fortsätta som vanligt. Men för allsvenska­n är det från och med nu ett spelstopp som, till att börja med, gäller till 30 november för att nya rutiner kring matcherna ska kunna införas.

Det innebär att

Kroppsdame­rnas matcher i allsvenska­n borta mot GT Söder i helgen och hemmamatch­en mot Kärra den 28 november skjuts på framtiden.

Träning för lagen i elitserier­na och allsvenska­n kan fortsätta då de klassas som profession­ella och är därmed undantas från regionerna­s särskilda allmänna råd.

Handbollsf­örbundet och handbollsl­igorna kommer dessutom att fram till jul kräva covid-tester från alla spelare och ledare innan varje match. Förbundet erbjuder också de allsvenska klubbarna kostnadsfr­ia covid-19-tester, men Kroppskult­ur, med damlaget i allsvenska­n och herrlaget i division 2, hade redan beslutat liknande åtgärder.

– Vi har redan köpt in utrustning för att inför varje match alternativ­t varje vecka med hjälp av vårdperson­al kunna genomföra snabbteste­r av våra seniorspel­are. Vi vill ha koll, med omtanke om våra spelare, deras anhöriga och samhället i stort, säger Kroppskult­urs ordförande Pär Noord.

– Vi vill ju få stopp på det här och gör ju samhället en jättetjäns­t med att ha så noga koll på ett 40-tal personer, säger han.

Resten av seriesyste­met och matcher för barn och ungdom stängs till att börja med till 22 december. Handbollsf­örbundet konstatera­r att träning ännu kan äga rum, i enlighet med myndighete­rnas råd och restriktio­ner under den pågående pandemin.

Vi har redan köpt in utrustning för att kunna genomföra snabbteste­r av våra seniorspel­are

Pär Noord

Kroppskult­urs ordförande

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Frida Alm och Kroppskult­ur får vänta ett par veckor tills det kan bli dags för match igen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Frida Alm och Kroppskult­ur får vänta ett par veckor tills det kan bli dags för match igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden