Bohusläningen

Fakta: Sverigepre­miären i Bruksvalla­rna

- Lasse Mannheimer/tt Bella Franzén/tt Ingela Ahlberg/tt

(13.20). herrar, 15 km, klassisk stil, (11.10), damer, 10 km, klassisk stil

Lördag: Söndag:

sprint, klassisk stil, kval (08.45/9.15) finaler (11.20/11.45). damer, 10 km, fri stil (08.40), herrar, 15 km, fri stil (11.10). Tävlingarn­a sänds i SVT.

Åkarna i landslaget

vill gärna undvika smittan även i vanliga fall. Men snacket om eventuell påverkan på hjärtat förstärker naturligtv­is den känslan.

– Jag tror att alla är lite rädda. Men jag tror inte någon i det här gänget är rädd för sitt liv. Det känns ganska tydligt att det är de äldre som är i riskgrupp. Men det som jag är lite orolig över är de rykten man hört om att det ska sätta sig på lungor och hjärta. Då skulle det kunna vara ödesdigert för våra karriärer. Det är det man är mest rädd för, säger Calle Halfvarsso­n.

Frida Karlsson håller med, men säger samtidigt att oron för att bli sjuk inte är begränsad till covid-19.

– Skidåkare är ju jätterädda för att bli sjuka jämnt. Och en vanlig sjukdom kan också sätta sig på hjärtat om man hanterar den fel. Man strävar alltid efter att bli så frisk som möjligt. Men coronan är såklart inget man suktar efter, säger Frida Karlsson.

Jag har fått hitta ett lugn i hur jag lever i dag, försökt acceptera hur situatione­n är och göra det bästa av situatione­n

– De har berättat att tidigare patienter legat där i mellan sex och tio veckor, att jag får räkna med det. Jag hoppas att jag får komma hem igen till jul. Det är målet i alla fall, sade Amholt till Göteborgs-posten för en vecka sedan.

Hon sade då

att hon börjar få lite hopp.

– Jag hoppas att de kan vända detta innan det blir ett nytt stenhårt fall. Jag hoppas det finns nåt man kan göra för att bli av med skiten bara...

 ?? Bild: Henrik Montgomery ?? Calle Halfvarsso­n vill veta mer om sjukdomens påverkan.
Bild: Henrik Montgomery Calle Halfvarsso­n vill veta mer om sjukdomens påverkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden