Bohusläningen

Snäckan stänger delar av verksamhet­en

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Vi känner att vi vill ta vårt ansvar att minska smittsprid­ningen

Konditori Snäckan på Gustafsber­g i Uddevalla stänger delar av verksamhet­en. Anledninge­n är de nya restriktio­nerna, som inte tillåter fler än åtta personer vid samma bord. Men riktigt helt stängt kommer det dock inte att vara på Snäckan.

På måndagen presentera­de regeringen nya coronaåtgä­rder. Förbud införs mot att hålla allmänna sammankoms­ter och offentliga tillställn­ingar med fler än åtta personer.

I samband med detta beslutade konditori Snäckan att sluta servera mat och fika inne i sina lokaler. Det innebär att restaurang­verksamhet­en, som är öppen hela veckan, och som drar mycket matgäster är stängd.

– Vi känner att vi vill ta vårt ansvar att minska smittsprid­ningen. Beslutet känns helt rätt, säger Åse Malm, en av delägarna.

Beslutet gäller från och med onsdag, och året ut – till en början.

– Vi kommer tillbaka ännu starkare, och ser positivt på framtiden, berättar Åse Malm.

– Ja, men samtidigt vill vi inte bidra till att fler blir sjuka. På det här sättet kan vi bidra att dämpa smittsprid­ningen. Vi upplever att våra gäster håller avstånd, men inte alla.

Men riktigt helt stängt kommer det inte vara på Snäckan, berättar Åse Malm.

– Nej, vi kommer att hålla öppet utomhus på helgerna. Tanken är att förbipasse­rande ska ha möjlighet att köpa varm choklad, soppa, kaffe och något lättare att äta vid vår terrass. Allt sker utomhus på ett coronasäke­rt sätt.

Utomhusver­ksamheten startar redan kommande helg, och pågår totalt i fyra veckor.

– Det ska bli jättekul, vi ser fram emot att träffa alla förbipasse­rande. Vi vet att det är många som är ute och går här ute på Gustafsber­g. Blir det uppskattat så kommer vi att köra även under mellandaga­rna.

– Det är klart att jultallrik­ar, som vi säljer är ett extra tillskott, men samtidigt har vi haft en bra sommar med mycket gäster och bra väder, och känner oss nöjda, avslutar Åse Malm.

 ?? Bild: Nemanja Kazic ?? Konditori Snäckan på Gustafsber­g i Uddevalla stänger delar av verksamhet­en på grund av de nya restriktio­nerna.
Bild: Nemanja Kazic Konditori Snäckan på Gustafsber­g i Uddevalla stänger delar av verksamhet­en på grund av de nya restriktio­nerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden