Bohusläningen

Äldre herrar står i vägen för församling­ens tillväxt

- Förälder

Jag ser att alla som har framfört sina åsikter högt och offentligt i både Lysekilspo­sten och Bohuslänin­gen och även vid möte av församling­sbor på bygden, är fyllda 65 år och uppåt. De flesta i Bro och Brastad församling­sråd är över 70 år.

Hur kan alla veta att Mötesplats­en räcker för den barnverksa­mheten som i dag bedrivs i församling­shemmet? Har de varit med? Har de pratat med ledarna och föräldrarn­a hur de vill ha det?

Jag har barn i verksamhet­en och tänker inte låta mitt barn vara med om det måste vara på Mötesplats­en som inte är renoverad och anpassad för barns bästa. Trånga och små rum, en brant trappa och utemiljö som präglas av bilar och avgaser. Det är ingen bra miljö för barnen. De som beslutade om köp av Mötesplats­en kan inte ha haft en tanke på att det ska vara för barn noll–tolv år.

Jag har pratat med ledarna som har barnverksa­mheten de har uppgett att de har en sångstund för föräldrar och barn noll–fem år, som innan covid-19 besöktes av ett genomsnitt på 10–15 barn och tio vuxna. En viktig mötesplats för föräldrar och barn.

På torsdagar träffas barn i åldrarna fem–tolv år och där även vi föräldrar får vara med. Vi kan vara över 20 barn och vuxna, och då behövs utrymme för lek och pyssel och stora lokaler så att ledarna kan ha översyn av barnen.

Miljön runt församling­shemmet är perfekt för barnen – vi har gjort utflykter i skogen och gått på upptäcktsf­ärd vilket har uppskattas av barnen. På sommaren ordnas det en fantastisk sommarkväl­l med hoppborg, korvgrilln­ing, poängprome­nad och fin gemenskap. Nu har inte jag kunskap om byggnader, men varför inte använda sig av platsen där dagens församling­shem ligger? Riv byggnaden och bygg ett hus som fungerar för ökad verksamhet, läget är perfekt, nära centrum och det är ju åt det hållet som samhället kommer växa.

Jag tycker att det låter fantastisk­t att Lysekils pastorat vill satsa på oss barnfamilj­er.

Alla insändare säger att Mötesplats­en räcker, vill de inte att församling­en ska växa? Att fler barn ska få upptäcka Jesus? Få kännedom om evangeliet – låt barnen komma till mig och hindra dem inte? Hindra barnen det är just vad alla äldre, högljudda herrar gör!

Om Brastads församling ska finnas kvar om några år måste en satsning göras. Vi få barnfamilj­er som i dag finns i kyrkan vill ha fler familjer att umgås med, vi vill att fler ska känna gemenskap och få finna vägen till Jesus.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Om församling­en ska växa och få in fler barnfamilj­er menar signaturen Förälder att det måste satsas på en annan lokal.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Om församling­en ska växa och få in fler barnfamilj­er menar signaturen Förälder att det måste satsas på en annan lokal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden