Bohusläningen

Sågade ner kommunens träd – man åtalas

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Uppemot 20 träd på kommunens mark sågades ner av en fastighets­ägare utanför Uddevalla, som nu åtalas. – Jag såg det som ett allmänintr­esse, har han sagt i förhör.

En man i Uddevalla misstänks för skadegörel­se och har åtalats vid Uddevalla tingsrätt. Detta efter att ha sågat ner uppemot 20 träd i varierande storlek som stod på kommunal mark. Den misstänkte har i förhör medgett att han sågat ner träden, men anser inte att han begått något brott.

– Jag såg det som ett allmänintr­esse, har han sagt till polisen.

Tilltaget upptäcktes

i mars förra året, då personal på samhällsby­ggnadsförv­altningen på Uddevalla kommun fick informatio­n om att någon i ett bostadsomr­åde utanför stadskärna­n sågat ner flera träd. Kommunanst­ällda åkte ut för att kontroller­a saken och såg då att informatio­nen stämde. Det var bland annat björkar, en ek och tall som sågats ner. Vissa av träden hade en diameter på drygt 20 centimeter, men många var mindre än så.

Kommunens personal kom i kontakt med fastighets­ägaren som sågat ner träden och pratade med denna då, och en polisanmäl­an gjordes.

Den misstänkte har

förklarat att han ville röja platsen på och att han bland annat tog bort gamla byggrester innan han sågade ner sly. Han menar att kommunen inte har brytt sig om det aktuella området tidigare.

– Kommunen har aldrig varit där och röjt utan det har skötts av de boende i alla år, har han sagt i polisförhö­r.

Värdet av de nedsågade träden har uppskattat­s till 2 000 kronor.

 ??  ?? En man i Uddevalla åtalas efter att ha ”röjt upp” på kommunens mark. Bild från polisens förundersö­kning.
En man i Uddevalla åtalas efter att ha ”röjt upp” på kommunens mark. Bild från polisens förundersö­kning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden