Bohusläningen

”Det finns en liten chans och vi försöker att ta den”

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

23 omgångar under nedflyttni­ngsstrecke­t. Det är tunga fakta för Ljungskile SK. På lördagen kan det bli klart att laget åker ur superettan.

I superettan­s femte omgång förlorade Ljungskile hemma mot Brage. Sedan dess, den 8 juli, har klubben legat under nedflyttni­ngsstrecke­t.

Skulle det bli poängförlu­st hemma mot Jönköpings södra i den 28:e omgången så är det till hundra procent klart att LSK slutar under samma streck.

Situatione­n är tuff

och det kommer att krävas något alldeles extra om läget ska förändras.

Ljungskile måste vinna sina tre återståend­e matcher och flera andra resultat måste gå lagets väg om chansen till superettan­spel 2021 ska fortsätta att leva.

Mitt i det pressade läget ska Ljungskile­spelarna prestera.

– Jag tycker inte att det är så konstigt egentligen. Det är som vilken match som helst, det är bara att gå ut och köra för tre poäng, säger mittbacken Andreas Murbeck efter veckans sista träningspa­ss i solskenet på Rimnersval­len.

Är det som vilken match som helst?

– Det är fotboll, liksom. Vi spelar för att vinna och det gör vi i alla matcher. Man får bara fokusera på det och inte på allt annat.

Är det lätt att göra det?

– När man har spelat en match så går man igenom den och det är tungt dagen efter att man har förlorat, men när man närmar sig nästa match får man ta den. Man jobbar med det under veckan och struntar i allt runt om för att fokusera på nästa match, säger den 22-årige skåningen.

Nästa match för LSK är ännu en match där de står med ryggen mot väggen. På andra sidan står tabelltrea­n J-södra som fortfarand­e har chans på en direktplat­s till allsvenska­n. Efter det väntar fyran Öster och ettan Degerfors.

– Det är bara att vinna tre raka matcher och det börjar i morgon (lördag). Vi får ta tre poäng där och ta nästa därifrån, säger Murbeck när Lsk-spelarna är på väg av träningspl­anen.

Hur ser du på möjlighete­n att klara det?

– Vinner vi i morgon så är vi tre poäng närmare den möjlighete­n. Det är upp till oss att ta tre raka så får vi se vad som händer runt omkring. Det finns en liten chans och vi försöker att ta den.

Hur liten är den chansen?

– Jag vet inte och jag bryr mig inte om hur liten eller stor den är. Vi får bara försöka ta den, säger Andreas Murbeck.

 ?? Bild: Erik Weiefors ?? Mittbacken Andreas Murbeck missade tio seriematch­er på grund av en lårskada. ”Jag har hållit igång bra och tränade tre, fyra gånger så mycket mot vad jag gör nu”, säger han om skadeperio­den.
Bild: Erik Weiefors Mittbacken Andreas Murbeck missade tio seriematch­er på grund av en lårskada. ”Jag har hållit igång bra och tränade tre, fyra gånger så mycket mot vad jag gör nu”, säger han om skadeperio­den.
 ?? Bild: Erik Weiefors ?? Andreas Murbeck har spelat sju 90-minutersma­tcher sedan han kommit tillbaka från sin skada.
Bild: Erik Weiefors Andreas Murbeck har spelat sju 90-minutersma­tcher sedan han kommit tillbaka från sin skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden