Bohusläningen

Oddevold tränade trots avrådan: ”Ett missförstå­nd”

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se Christer Lindgren

Oddevold har fortsatt att träna efter säsongen, vilket gått emot de skärpta allmänna råden. Men nu blåser klubben av alla träningar för sitt a-lag. – Vi vill följa rekommenda­tionerna, säger Oddevolds tränare Rikard Nilsson.

När de skärpta allmänna råden trädde i kraft i slutet av oktober skulle föreningar avstå från träningar och matcher för personer födda tidigare än 2005.

Men i det läget var Oddevolds a-lag undantaget eftersom klubben ingick i kvalet till division 1.

Sista matchen spelades mot Västra Frölunda den 7 november och efter 3–3 hemma på Rimnersval­len var Oddevolds kval över och därmed säsongen färdigspel­ad.

Trots det har a-laget fortsatt att träna men nu väljer klubben att blåsa av alla träningar.

– Det har blivit fel. Det är två träningar som skett efter att serien tagit slut och de skulle inte ha genomförts, säger klubbens ordförande Peter Bjurström.

– Det är beklagligt. Vi måste hjälpas åt och detta är inte bra alls. Vi har vidtagit åtgärder.

Oddevolds tränare Rikard Nilsson säger att han har missuppfat­tat situatione­n.

– Vi vill följa rekommenda­tionerna. Men i och med att vi kvalade så tänkte vi att vi kunde fortsätta träna. Jag kanske skulle ha varit mer insatt, säger Nilsson och fortsätter:

– Men vi har inte haft några organisera­de träningar och inga samlingar inomhus. Vi har mötts ute på planen och spelat en timme. Det har blivit ett missförstå­nd från min sida. Vi väljer att blåsa av det nu så får vi se när vi kan börja träna igen.

Men innan Oddevold

avslutade sina träningar hann division 2-klubben testa ett antal nya spelare.

Under tisdagskvä­llens pass fanns, bland annat, Ali Bazzi från Skoftebyns IF med på planen. 18-åringen gjorde division 2-debut redan 2018 och har sedan dess varit ordinarie i trean under två säsonger.

– Han är vänsterbac­k eller mittback och det är Robin (Rundström, assisteran­de tränare) som haft kontakt med honom. Nu passade det bra att kolla på honom men han behöver mer än en träning på sig innan jag kan se något, säger Rikard Nilsson.

Förutom Bazzi var även två lokala spelare från division 5 Bohuslän med på träningen. En av dem var 21-årige målvakten Markus Svedin som har spelat med Grohed de senaste åren.

Dessutom fanns Adam

Stroud, yngre bror till Elliot Stroud, på plats. 15-åringen var med och vann femman med Rosseröd, där han tagit en ordinarie plats i laget.

Rikard Nilsson ser en stor talang i Adam Stroud och vill gärna hjälpa honom i utveckling­en.

– Klart att han är aktuell om han vill det men det handlar om vad som är bäst för honom. Han har bra speed och ett bra steg men han är ung och behöver jobba på allt. Unga spelare kan bli tre nivåer bättre på en försäsong men de kan också stå still eller gå bakåt i utveckling­en. Det är roligt att jobba med honom för jag älskar unga spelare som vill något med fotbollen.

Söder och nyuppflytt­ade Rynninge IK.

Serieindel­ningen är nu utskickad på remiss till de sex division 1-seriernas 72 lag och kommer därefter att fastställa­s av Svenska fotbollför­bundet.

 ?? Bild: Malin Rindvik ?? LSK och Rössö gjorde upp i DM den gångna säsongen. Nästa år möts lagen i seriesamma­nhang.
Bild: Malin Rindvik LSK och Rössö gjorde upp i DM den gångna säsongen. Nästa år möts lagen i seriesamma­nhang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden