Bohusläningen

Uddevallac­yklist klar för utländskt lag

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

I somras blev det Usm-brons i landsvägsl­opp.

Nu tar den unga cykeltalan­gen ett nytt kliv.

– En unik möjlighet att utvecklas i min idrott, säger han.

Bara 15 år ung har Uddevallab­on Oskar Revelj redan hunnit sätta avtryck inom svensk cykelsport. Efter ett mycket framgångsr­ikt 2020 har han nu gjort klart med belgiska Flandersco­lor Galloo Team.

– Tanken är att jag ska åka till Belgien i perioder och tävla med dem, säger Revelj, som tävlar för Vänersborg­sklubben CK Wänershof.

Det belgiska laget

har sin bas i Wevelgem nära den franska gränsen. Ungdomssat­sningen har på senare år också öppnat upp för cyklister från andra länder och nu får Oskar Revelj chansen sedan han själv presentera­t sig och sina tankar om hur han vill utvecklas inom cyklingen.

Jag är otroligt stolt över att få köra för Flandersco­lor Galloo Team och hoppas att jag får möjlighet att tävla mycket i Belgien

Nu ser han fram emot att få utvecklas i internatio­nell miljö.

– Jag är otroligt stolt över att få köra för Flandersco­lor Galloo Team och hoppas att jag får möjlighet att tävla mycket i Belgien där cykel är en mycket stor sport. Det kommer att ge mig en unik möjlighet att utvecklas i min idrott.

Han blir ensam svensk i sin årskull, men i 17–18-årsgruppen finns tre landsmän.

– Det är några som jag känner så jag hoppas att det blir några gemensamma samlingar med dem också.

Nu väntar

vintersäso­ngsträning som ska förbereda honom för tiden i Belgien och nästa säsong, men förutom det siktar Oskar Revelj också på en plats på riksidrott­sgymnasiet i Skara hösten 2021.

 ?? Bild: Privat ?? Oskar Revelj satsar vidare på cyklingen – i Belgien.
Bild: Privat Oskar Revelj satsar vidare på cyklingen – i Belgien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden