Bohusläningen

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Det var varit mycket snack och skriverier om incidenten i den första V75-avdelninge­n förra lördagen.

Jag håller med om att det blev fel, men gillar inte tonen på sociala medier.

Förra veckan hade vi en situation i den första avdelninge­n som Jonas Moberg vann tillsamman­s med sin fyraårige valack Gandalf Jaam. Moberg är en kämpe och det är kul att han fick vinna på V75, men det har blivit en hel del skriverier om att han körde utanför bangränsen under de sista 400 metrarna. Det är många som tyckt till i ärendet och jag, liksom de flesta andra, anser att det var fel att ekipaget tilldelade­s segern. Det var trots allt riktigt hårt i mål, Örjan Kihlström och hans uppsittnin­g 8 Digital Literacy var bara en nos ifrån, och Moberg tjänade en del meter på att gena i kurvan. Hade han dragit i högertömme­n och korrigerat sin häst hade det förmodlige­n blivit svårt att hålla den i trav, fart hade den i alla fall definitivt tappat och då är det lätt att se att utgången hade blivit en annan.

I detta fall borde nedflyttni­ng gälla, problemet är bara att det inte finns utrymme för det i reglemente­t. Det måste vi göra något åt.

Jag måste även säga att jag har svårt för alla självutnäm­nda expert på sociala medier som vräker ur sig både det ena och det andra, de använder alldeles för hårda ord. Jag kollar på en hel del ishockey och jag kan lugnt säga att domarna gör misstag där också, ibland är det bara att tugga i sig felbedömni­ngar, nästa gång kanske det gynnar en.

Sju rätt förra veckan!

Jag lyckades pricka sju rätt på både det stora och det lilla systemet förra veckan, sammanlagt fick man igen runt 1600 kronor med sexorna och det är ju inte så illa även om man drömmer om större utdelninga­r.

Vi bjuds på en intressant omgång den här veckan även om 2 Elian Web (V75-6) ser ut som en storfavori­t som inte kan förlora. Jag spikar då uppgiften ser överkomlig ut.

Den andra spiken hittar jag i den sista avdelninge­n. 3 Azimut har ett bra läge och fin kapacitet, jag tror att det är en toppchans att han vinner.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden