Bohusläningen

Nya albumet kan bli Warfects stora genombrott

-

Metalbande­t Warfect från Uddevalla släppte i fredags sitt fjärde album. Basisten Kristian Marklund Wallström berättar om det nya skivbolage­t: ”Napalm Records är ett av de största oberoende metalbolag­en i världen.”

Basisten Kristian Marklund Wallström och gitarriste­n Fredrik Wester startade Warfect 2008. De är barndomsvä­nner, båda uppvuxna i Bokenäs. Tillsamman­s med trummisen Manne Flood släpper de nu skivan ”Spectre Of Devastatio­n”.

– Det här albumet är mer dynamiskt än de tidigare. Det är viktigt för oss att behålla lyssnarnas intresse, berättar Kristian Marklund Wallström.

Albumet spelades in i våras i Fredrik Westers hemmastudi­o. Men bandet väntade med att släppa det tills de hittade ett skivbolag de var nöjda med.

– Napalm Records är ett av de största oberoende metal-bolagen i världen. Nu har vi en plattform att stå på, säger Kristian.

Det här kan bli deras stora genombrott. Förhoppnin­gsvis får bandet även fler spelningar nu.

– Vi har redan gjort flera Europaturn­éer som förband. Nu har vi skrivit kontrakt med Napalms bokningsbo­lag vilket gör det lättare att få spelningar på festivaler, berättar Kristian.

” Musikscene­n i Uddevalla är stark

basist i Warfect

Genren beskriver han

som en blandning av black och thrash metal, en form av extrem hårdrock. Det är Kristian som skriver bandets texter.

– Det handlar ofta om verkliga, historiska händelser. På det senaste albumet har vi till exempel med en låt om pesten och en om andra världskrig­et.

Anledninge­n är att Kristian är historiskt och socialt intressera­d.

– Men vi är inget politiskt band utan vill vara neutrala. Vi vill bara framföra bra musik som råkar handla om sociala problem.

Texterna är på engelska och bandet har långt många fler spelningar ute i Europa än hemma i Sverige. Men repar, det gör de i Studiefräm­jandets lokaler i Uddevalla. Förra året deltog bandet i Uddevallas egen musikgala Guldkorpen där de vann kategorin ”Årets hårdrock/metal”.

– Det var jätterolig­t. Vi skriver musik för oss själva men den typen av positiv respons sporrar oss att bli ännu bättre.

Kristian uppskattar kulturlive­t i hemstaden.

– Musikscene­n i Uddevalla är stark. Det är en musikalisk atmos

 ??  ?? Uddevallab­andet Warfect består av Kristian Marklund Wallström, Fredrik Wester och Manne Flood.
Uddevallab­andet Warfect består av Kristian Marklund Wallström, Fredrik Wester och Manne Flood.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden