Bohusläningen

Rosén om framtiden: ”Får inte längre ihop det”

- Malin Rindvik malrin@bohuslanin­gen.se

Ljungskile kommer att spela i division 1 nästa år. Det blev bara en säsong i landets näst högsta serie. Efter lördagens förlust mot Jönköpings Södra berättar nu mittbacken Adam Rosén om framtidspl­anerna.

En timme innan matchstart stod det klart att gräset på Skarsjöval­len inte var spelbart. Då togs beslutet att matchen skulle flyttas och spelarna fick hoppa in i sina bilar eller bussar och åka till Bravida arena i Göteborg. Märkligare uppladdnin­g får man leta efter.

Ljungskile stod annars upp bra mot Jönköpings Södra. Men Edin Hamidovics mål i första halvlek blev det enda i matchen. Det slutade med uddamålsfö­rlust och därmed släcktes hoppet om fortsatt spel i superettan för LSK.

– Det kändes som att vi var det bättre laget. Vi var värda att vinna. De fick ett läge och gjorde målet på det. Vi hade det mesta av spelet. Därför är det lite blandade känslor just nu. Positivt att vi har förbättrat spelet samtidigt som det är surt att det inte studsar vår väg, säger Adam Rosén efter slutsignal.

Han, precis som många andra spelare i laget, hade flera lägen till att både kunna ta ledningen i matchen och senare även kvittera.

Roséns bästa chans

kom i första halvlek när han fick ett bra nickläge.

– Jag är besviken över att jag inte kunde få ner den bollen, säger han om situatione­n.

Adam Rosén, som i oktober fyllde 30 år, kom till Ljungskile inför årets säsong. Då lämnade han division 1-klubben Utsikten bakom sig för spel i superettan. Det har blivit 24 matcher för Rosén och 21 av dessa har han spelat från start.

Nu står det klart att Ljungskile kommer att åka ur och är därmed tillbaka i division 1 till nästa säsong. Enligt Rosén är det så klart tungt. Men han menar att det har gått emot dem under en ganska lång tid nu.

– Förhoppnin­gen är ändå att kunna avsluta på ett snyggt sätt. Vi får kämpa med de två sista matcherna som är kvar av säsongen. Även om vi vet att vi kommer att åka ur så gäller det ändå att avsluta snyggt, säger han.

Rosén är en

av flera spelare i Ljungskile som har ett utgående kontrakt. När man då pratar om framtiden så är Rosén säker på sin sak.

– Det är max två matcher kvar av min elitkarriä­r och med Ljungskile, det kan jag säga. Jag får inte längre ihop det med jobbet och familjen. Jag har fått en ny tjänst och vi har även fått en dotter i familjen. Vardagen måste fungera också. Så klart känns det vemodigt men jag har gjort mina år, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden