Bohusläningen

Robin Janssons Orlando i bisarrt straffdram­a

- Gustav Sjöholm/tt TT

En utvisad målvakt, en back som fick rycka in i buren och en oväntad räddning. Mls-slutspelet bjöd på ett osannolikt straffdram­a i mötet mellan Orlando City och New York City.

– Vad som hände där på slutet, jag har aldrig sett något liknande tidigare. Och det är det vackra med det här spelet, att vi är människor fulla av känslor och misstag och godhet och allt det där. Men idag studsade bollen vår väg, säger Orlando Citys tränare Oscar Pareja vid presskonfe­rensen efter matchen, enligt MLS hemsida.

Matchens ordinarie 90 minuter mellan Orlando City och New York

City hade sina stunder, och slutade 1–1, och gick till en mållös förlängnin­g. Men det är strafflägg­ningen som kommer att bli ihågkommen.

Orlando Citys målvakt

Pedro Gallese trodde att matchen var vunnen när han räddade New Yorks femte straff, som lades av Taty Castellano, vid ställninge­n 4–3. Men efter videograns­kning visade det sig att Gallese lämnat linjen för tidigt. Det blev i stället gult kort – hans andra för matchen – och därmed utvisning. Eftersom Orlando City redan hade gjort alla byten fick backen Rodrigo Schlegel kliva fram.

– Vi gav honom bara handskarna och bad, säger Pareja.

Schlegel var chanslös på Castellano­s andra försök. Orlando City missade sedan sin femte straff, och det blev strafförlä­ngning.

Svenske Robin Jansson klev fram och satte sin straff för Orlando och höll laget kvar i matchen. Och sedan lyckades Schlegel mot alla odds rädda ett skott från New Yorks Gudmundur Thorarinss­on, när målvaktsvi­karien gick åt vänster.

– Jag kunde inte tänka efter så mycket. När jag lyckades rädda, så trodde jag att vi vunnit och det var mycket glädje. Men sedan var jag tvungen att vänta på Benji, säger Schlegel.

Benji Michell satte

sedan den avgörande straffen säkert och strafflägg­ningen slutade därmed 6–5 för Orlando.

Segern i åttondelsf­inalen är Orlandos första slutspelss­eger. New York, med Anton Tinnerholm, har spelat färdigt.

– Med tanke på vad som hände kan jag skratta åt det. Men tro mig, det här var galet, säger Pareja.

Det här var ett mål när jag kom tillbaka till HBK

– Det är fantastisk­t. Det här var ett mål när jag kom tillbaka till HBK förra sommaren: Att få vara med och gå upp i allsvenska­n igen. Så det är jäkligt härligt, säger anfallaren Mikael Boman, som anslöt från danska Randers i fjol, till Dplay.

I och med

segern lyfte Halmstad, på 62 poäng, förbi Degerfors, 60 poäng, i tabelltopp­en.

– Ett extremt starkt kollektiv som jobbar stenhårt för varandra och för klubbmärke­t. Det är det som har gjort oss så stabila och rejäla i match efter match, efter match, säger Halmstads tränare Magnus Haglund till Dplay.

Degerfors missade å sin sida chansen att säkra ett allsvenskt kontrakt efter förlust med 0–2 borta mot AFC Eskilstuna, vartefter trean Jönköpings-södra besegrade Ljungskile med 1–0.

Inför den näst sista superettan­omgången, och sex poäng kvar att spela om för vardera lag, är J-södra fem poäng bakom Degerfors. DIF möter härnäst Gif Sundsvall hemma på lördag i nästa vecka och J-södra tar emot Trelleborg.

 ?? Bild: Stephen M. Dowell ?? Det blev ett galet möte i MLS:S slutspel när Robin Janssons Orlando mötte New York City FC. Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Arkivbild.
Bild: Stephen M. Dowell Det blev ett galet möte i MLS:S slutspel när Robin Janssons Orlando mötte New York City FC. Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Arkivbild.
 ?? Bild: Phelan M. Ebenhack ?? Orlando Citys målvakt Pedro Gallese.
Bild: Phelan M. Ebenhack Orlando Citys målvakt Pedro Gallese.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden