Bohusläningen

NOVEMBER

-

Kött, godis, ost, alkohol, anklår och guppyer. De blir kvar på hyllorna hos gränshandl­arna så länge de skarpa norska reserestri­ktionerna finns kvar. Men det är inte bara handelsmil­jarder som står på spel menar vissa – utan även de nordiska relationer­na.

Framtidens bad blev aldrig byggt men har ändå kostat kommunen närmare 48 miljoner kronor. Allt är inte bortkastat, menar ansvariga politiker, medan kommundire­ktören inte vill bli intervjuad om gamla utgifter.

Sent på onsdagskvä­llen larmades räddningst­jänsten om en brand i den gamla sillfabrik­en i södra hamnen i Lysekil. Släcknings­arbetet pågick hela natten och även under torsdagen. Vid 21-tiden på torsdagen var branden under kontroll och räddningst­jänsten kunde lämna platsen. Polisen utesluter inte att branden kan vara anlagd och utreder händelsen som mordbrand.

I mars i år greps tre män på bar gärning efter att ha lastat av drygt 60 kilo kokain från ett fartyg i Uddevalla hamn. Två av de misstänkta vittnade i rätten på fredagen om att valet stod mellan hot om våldföring mot anhöriga eller att hämta väskor i Sverige. Männen dömdes senare till åtta års fängelse för synnerlige­n grov narkotikas­muggling.

En andra coronavåg spås vara här när antalet inlagda på Näl ökar snabbt. Från 0 coronapati­enter till 14 på mindre än tre veckor. Samtidigt noterar regionen att antalet nya smittade förra veckan slår rekord och kurvan börjar likna våren. Vården vädjar nu till allmänhete­n att följa myndighete­rnas rekommenda­tioner.

Ljungskile­skolans och Forshällas­kolan inför distansund­ervisning för sina mellanstad­ieelever.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden