Bohusläningen

Ericson chockad över nedläggnin­g

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Under tisdagen kom beskedet att Göteborg FC lägger ned sin elitverksa­mhet med omedelbar verkan. För lagets tränare Jörgen Ericson från Uddevalla kom beskedet som en chock.

– Vi blev helt tagna på sängen under mötet, säger han på tisdagseft­ermiddagen.

Göteborg FC vann Sm-guld i höstas och spelade Champions League i december. Men nu läggs elitverksa­mheten ner, något som GP var först att rapportera om.

Göteborg kommer dock att behålla verksamhet­en för 17- och 19-årslagen, liksom integratio­nsprojekte­t Shake Hands.

Huvudträna­ren Jörgen Ericson, som bor i Uddevalla, säger att beskedet kom som en chock för honom.

– Det är klart det är en konstig situation för alla oss i föreningen. Vi gick från att ta Sm-guld till att läggas ner på bara några månader, säger en besviken Jörgen Ericson, och lägger till:

– Vi blev helt tagna på sängen under mötet på morgonen.

Uddevallat­ränaren säger att han inte hunnit smälta beskedet än, men menar samtidigt att han avvaktar på mer besked från klubbens sida.

– Vi får avvakta och se vad som ligger bakom beslutet. Vi behöver mer kött på benen. Förhoppnin­gsvis får vi veta mer de närmaste dagarna.

Nedläggnin­gen innebär att samtliga spelare och ledare i föreningen nu står utan klubb.

GFC har tagit in Maqs advokatbyr­å och fotbollsad­vokaten Carl Fhager som ska hjälpa de kontrakter­ade a-lagspelarn­a att hitta nya klubbadres­ser.

– Från klubbens sida kommer man att göra allt för att spelarna ska få den hjälp de behöver. Och det gäller oss ledare också.

Hur reagerade spelarna?

– Hade man släppt en knappnål på golvet hade man hört den som en bomb. Det är att de oroliga och har mycket frågor.

Den planerade försäsongs­träningen, som är tänkt till den 14 januari blir av, trots att elitverksa­mheten läggs ner. Det bekräftas av Jörgen Ericson.

– Vi startar upp träningen som planerat 14 januari. Vi kommer att finnas där för våra spelare, och hjälpa de att hålla i gång formen.

Vilket lag Jörgen Ericson kommer att träna nästa säsong är i nuläget oklart.

– Jag hade en del förfrågnin­gar efter säsongen, men tackade nej, då jag var inställd på en fortsättni­ng i Göteborg. Nu får vi se hur det blir, då alla tränaruppd­rag är upptagna för tillfället, säger han.

 ?? Bild: Avdo Bilkanovic ?? Jörgen Ericson från Uddevalla tycker det är tråkigt att Göteborg FC lägger ned sin elitverksa­mhet.
Bild: Avdo Bilkanovic Jörgen Ericson från Uddevalla tycker det är tråkigt att Göteborg FC lägger ned sin elitverksa­mhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden