Bohusläningen

Adam Jönsson: ”Nu kan hon lägga fotbolls-europa under sina fötter”

-

Hur vänder man ett skitår som 2020? Rebecka Blomqvists lösning: Vinn ett historiskt Sm-guld, gör ditt första landslagsm­ål och skriv på för en av världens största fotbollskl­ubbar. Frågor på det? Rebecka Blomqvist har länge kunnat räknas till ett av Sveriges stora framtidsna­mn inom fotbollen. Det här året befäste hon sin plats och tog ytterligar­e ett steg.

Det är imponerand­e. Inte minst med tanke på vad hon gick igenom i slutet av 2019 och under början av 2020.

Som Bohuslänin­gen i

våras kunde berätta drabbades Blomqvist av cancer under hösten 2019. Efter en lyckad operation stod hon där på plan när allsvenska­n 2020 sparkades i gång.

22 omgångar senare stod hon kvar. Som segrare. Hon hade besegrat livets hittills tuffaste utmaning och hennes lag hade besegrat alla andra.

Nu kan hon ställa in ytterligar­e en trofé i det allt mer välfyllda prisskåpet. Rebecka Blomqvist tilldelas Bohuslänin­gens idrottspri­s 2020.

Blomqvist är en del av svensk fotbolls framtid men också nutid. Det finns därför knappast en bättre kandidat som nu också är med och för Bohuslänin­gens idrottspri­s in i framtiden.

” Efter flera års diskussion­er ändrades stadgarna vid juryns möte i december

För ett år sedan var fotbollssp­elaren från Uddevalla inte i närheten av att vinna priset. Anledninge­n? Hon represente­rade inte en klubb i Bohuslänin­gens spridnings­område.

Så varför nu?

Idrotten har förändrats

och fortsätter att förändras. Så för att Bohuslänin­gens anrika idrottspri­s ska fortsätta vara en utmärkelse som är relevant även i framtiden tog vi det här året ett historiskt beslut. Efter flera års diskussion­er ändrades stadgarna vid juryns möte i december.

Den nya formulerin­gen för att kunna vara aktuell för att tilldelas priset lyder nu: Någon som har stor betydelse för idrotten inom tidningens upptagning­sområde.

Rebecka Blomqvist är tveklöst en sådan person. Med sin hängivenhe­t och proffsighe­t har hon varje år tagit kliv framåt och utmanar nu på allvar om en plats i startelvor­na både i klubblaget Wolfsburg och det svenska landslaget.

Hon är en inspiratio­n för alla de fotbollsto­kiga ungdomar – och med sin personligh­et även för utövare inom andra idrotter såväl som utanför planen – som drömmer om att en dag få represente­ra någon av de allra största klubbarna.

Genom att ändra

stadgarna har priset också genomgått en minst lika viktig utveckling. Det är nu inte endast ett pris för aktiva idrottare och lag. Från och med nu kan även tränare, ledare, funktionär­er, domare och andra personer runt ett lag eller en idrottare nomineras till priset.

Men bland alla värdiga kandidater 2020 sticker Rebecka Blomqvist ut.

Så grattis Rebecka, nu är det dags att lägga fotbolls-europa under dina fötter på precis det där ödmjuka och hängivna sättet du tagit dig an alla andra utmaningar.

Gott nytt år!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden