Bohusläningen

Socialdemo­kraterna i vägen för höjda pensioner

-

Sverigedem­okraterna vill höja dagens pensioner men Socialdemo­kraterna står i vägen.

I åratal har pensionssy­stemet varit både eftersatt och underfinan­sierat. Alla är missnöjda med dagens system, nuvarande pensionäre­r är missnöjda, morgondage­ns pensionäre­r är oroliga, till och med de yngre oroar sig för sin pension.

Grundtanke­n med nuvarande modell var att den skulle ge stabilitet och trygghet i pensionssy­stemet. Modellen har varit stabil, den har hållit pensionern­a nere och tvingat igenom höjd pensionsål­der. Frågan är om den förbättrat situatione­n för landets pensionäre­r? Knappast.

Anledninge­n till att pensionsfr­ågan aldrig diskuteras öppet är den så kallade pensionsgr­uppen. Här sitter de partier som ingick i pensionsöv­erenskomme­lsen 1994, S, M, C, L och KD, samt MP. Sverigedem­okraterna och Vänsterpar­tiet är de enda partier som inte sitter med. Pensionsgr­uppen är dysfunktio­nell och bör skrotas. På 25 år är den största framgången att man lyckats höja pensionsål­dern från dagens 65 år till 67 år.

Sverigedem­okraternas utgångspun­kt är att pensionern­a behöver höjas – rejält. Efter Socialdemo­kraternas och regeringen­s senaste fiasko där ”höjningen” resulterad­e i några ynka kronor är vår ambition att Sveriges nuvarande, och kommande, pensionäre­r ska få en extra tusenlapp i plånboken varje månad.

Vi förhandlar gärna med andra om detta, tyvärr är Socialdemo­kraterna och socialförs­äkringsmin­ister Ardalan Shekarabi inte intressera­de av att höja pensionern­a. De vägrar att ens diskutera frågan med oss. När chansen finns att åstadkomma bättre pensioner sätter Socialdemo­kraterna politik framför pensionäre­r.

Vi vet att svenska folket vill se förändring. De vill se bättre pensioner, en tryggare vardag och bättre välfärd. Det får de med Sverigedem­okraternas politik. Oscar Sjöstedt (SD) ekonomisk-politisk talesperso­n Matheus Enholm (SD) riksdagsle­damot Fyrbodal

 ?? Bild: Fredrik Sandberg ??
Bild: Fredrik Sandberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden