Bohusläningen

Populärt stråk stängs av i sommar

- Teknisk samordnare Uddevalla kommun Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234

Under sommaren kommer Strandprom­enaden i Uddevalla att stängas av. Anledninge­n är att promenadst­råket måste underhålla­s. Exakt när detta kommer att ske är dock fortfarand­e oklart.

Flera personer som besökte Strandprom­enaden i Uddevalla på torsdagen möttes av en skylt. På skylten stod det att promenadst­räckan skulle stängas av mellan 28 juni och 17 juli. Detta visade sig dock inte riktigt stämma.

– Det gick lite för snabbt. Entreprenö­ren satte upp en egen skylt men vi har inte satt något datum än. Vi håller fortfarand­e samtal med trafikavde­lningen för att det här ska bli bäst för alla, även för de som har planerat evenemang, säger Elena Tibblin, teknisk samordnare på kommunen.

Träet måste vara ordentligt torrt så eventuellt blir det mitt i sommaren

Det är delen som är byggd av trä som kommer stängas av någon gång de närmaste månaderna. Sedan byggnation­en 2006 har träet inte behandlats. Detta bland annat för att det är svårt att skydda vattnet från oljan som behöver användas.

Men nu ska en entreprenö­r ha kommit fram till en smidig lösning. Totalt kommer arbetet ske i flera etapper. Först ska hela bryggan tvättas.

Under det arbetet ska en avstängnin­g av Strandprom­enaden undvikas.

– Det kommer ske nattetid så att vi slipper stänga. Sen får vi se när oljan ska läggas på. Träet måste vara ordentligt torrt så eventuellt blir det mitt i sommaren men vi ska försöka vara flexibla och anpassa oss efter andras behov, säger Elena Tibblin.

 ?? Bild: Bengt Öberg ?? delen av Strandprom­enaden som är i trä kommer att stängas av.
Bild: Bengt Öberg delen av Strandprom­enaden som är i trä kommer att stängas av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden