Bohusläningen

Hunnebohem­met byggs ut – men mindre än planerat

- Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se 0703-444215

Nu har det tagits ett nytt beslut när det gäller utbyggnade­n av Hunnebohem­met som är ett av två särskilda boenden i Sotenäs kommun. Kommunstyr­elsen har ställt sig bakom ett förslag som innebär utbyggnad i mindre skala och renovering.

Det ena förslaget var för litet och det andra förslaget för stort.

Det fanns två förslag att ta ställning till på kommunstyr­elsens möte i Sotenäs. Förslag ett innebar att nuvarande boende skulle renoveras och att de boende flyttas till tillfällig­t boende under renovering­en. Förslag två innebar att det först skulle byggas 36 nya lägenheter för äldre och att nuvarande boende sedan renoverade­s. Inget av de här förslagen valdes. – Det ena förslaget var för litet och det andra förslaget för stort.

Det förslag vi ställde oss bakom innebär att det kommer att byggas 24 nya lägenheter och att nuvarande boende renoveras, säger Nils-olof Bengtsson (M), ledamot i kommunstyr­elsen och ordförande i omsorgsnäm­nden i Sotenäs kommun.

Under mötet i kommunstyr­elsen presentera­des ännu ett förslag som innebär att det blir en mindre utbyggnad än vad som planerats. En annan bit i det här förslaget innebär att det befintliga köket ska renoveras.

Alliansen ställde sig

bakom förslaget. Det gjorde inte Socialdemo­kraterna som ville se en större utbyggnad. Det handlar om en investerin­g på 200 miljoner. Fullmäktig­e har sista ordet i det här ärendet men inget tyder på att det blir ett annat beslut där.

– När beslutet om att göra utbyggnade­n på det här sättet är taget inleds detaljarbe­tet för att kunna genomföra satsningen.

Nils-olof Bengtsson tror att utbyggnade­n kan sätta igång 2022 eller 2023. Nästa steg blir att bygga om nuvarande boende. Det är många saker som måste moderniser­as, bland annat behövs det större toalettutr­ymmen.

Det är oklart hur mycket det här alternativ­et kommer att kosta. Under mötet i kommunstyr­elsen nämndes siffran 170 miljoner.

– Jag tycker inte man får glömma bort att behovet av platser inom det särskilda boendet minskar kraftigt, säger Nils-olof Bengtsson.

Lars-erik Knutsson (S)

är ledamot i kommunstyr­elsen och har ingått i den referensgr­upp som jobbat med utveckling­en av Hunnebohem­met.

– Den uppfattnin­g som vårt parti har är att det behövs 36 nya platser de närmaste åren även om det är en dyr investerin­g. Vi ser detta ur de äldres perspektiv, säger han.

 ?? Bild: Ingvar Spetsmark ?? Nu har en majoritet av politikern­a i kommunstyr­elsen ställt sig bakom ett förslag när det gäller att moderniser­a Hunnebohem­met. (Arkivbild)
Bild: Ingvar Spetsmark Nu har en majoritet av politikern­a i kommunstyr­elsen ställt sig bakom ett förslag när det gäller att moderniser­a Hunnebohem­met. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden