Bohusläningen

Perssons andra rekord på tre dagar: ”Jag prickade väl”

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Uddevallab­ördiga diskustala­ngen Daniella Persson har hittat formen. På tisdagskvä­llen slog hon till med sitt andra personliga rekord – på tre dagar.

Daniella Persson bättrade på sitt personbäst­a vid Kingelkast­et i Södertälje i söndags till 52,17 – en ökning med 1,2 meter av den då ettåriga bästanoter­ingen.

På tisdagskvä­llen var

hon och flera andra svenska friidrotta­re på plats i danska huvudstade­n Köpenhamn för att delta i Copenhagen Athletics Games på gamla Østerbro stadion alldeles intill lika klassiska Parken, den danska nationalar­enan för fotboll.

Förhålland­ena var nästan perfekta för de tolv kvinnliga och manliga diskuskast­arna från Danmark, Norge, Sverige och Storbritan­nien.

– Fint väder och vinden kom från precis rätt håll, berättar Daniella Persson som i sitt första besök på den danska arenan öppnade med ett kast strax under 50-metersmark­eringen.

Därefter blev det två underkända kast, men sedan avslutade hon med inte bara ett utan två kast på exakt 53,06 och alltså nära ytterligar­e en meters förbättrin­g av det egna personbäst­at.

– Jag prickade väl och rent tekniskt kändes det ännu bättre än i söndags. Fast det roliga är att det finns mer att göra med det tekniska, säger Daniella Persson.

Det räckte till en sjätteplat­s för Persson som var yngst bland de åtta deltagande damkastarn­a där danska Kathrine Bebe vann med 57,89 och Emma Ljungberg var trea och bästa svenska med 56.40. Närmast väntar Sollentuna Grand Prix på söndag då alla de åtta bästa tjejerna ställs mot varandra – och kanske ett nytt personbäst­a?

– Ja, det hoppas jag på, säger Daniella Persson.

 ?? Bild: Christer Lindgren ?? Det gamla personreko­rdet stod sig i två dygn. Sedan slog Daniella Persson till igen. (arkivbild)
Bild: Christer Lindgren Det gamla personreko­rdet stod sig i två dygn. Sedan slog Daniella Persson till igen. (arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden