Bohusläningen

Uddevallab­o misstänks för övergrepp

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234

En man bosatt i Uddevalla misstänks för sexbrott mot flera unga flickor. Det yngsta offret ska inte ens ha nått tonåren, och en flicka ska ha våldtagits två dagar i rad under hot om att mannen skulle sprida nakenbilde­r på henne. Nu åtalas mannen vid Uddevalla tingsrätt.

En barnsexhär­va har nystats upp kring en man boende i Uddevalla. Han är i 50-årsålden och har suttit frihetsber­övad sedan i mitten av mars. Månaden före misstänks mannen ha våldtagit en tonårsflic­ka två dagar i rad på en plats i Stenungsun­d.

Åklagare Malin Nykvist vill inte berätta hur polisen kom mannen på spåren mer en att en flicka anmälde mannen.

– Därefter påbörjades utredninge­n, säger hon till Bohuslänin­gen.

Vi utreder inte brott mot några ytterligar­e personer

Under utredninge­n kom

allt fler misstankar om sexbrott mot unga flickor. Teorin är att mannen har använts sig av en falsk avatar på sociala medieappen Snapchat och lurat flickor till att skicka nakenbilde­r.

Han misstänks sedan att i flera fall ha hotat flickorna att sprida materialet vidare om de inte skickade fler bilder. Det var även under sådana hot som mannen misstänks ha våldtagit tonårsflic­kan i Stenungsun­d. Samma flicka ska även ha tvingats ge bort underkläde­r till mannen.

På fredagen åtalas mannen för brott mot totalt fyra unga flickor. Den yngsta hade inte ens nått tonåren när mannen ska ha tvingat till sig sexbilder från henne.

Kan utredninge­n växa ytterligar­e?

– Vi utreder inte brott mot några ytterligar­e personer, säger åklagare Malin Nykvist.

Under förhör har mannen vidgått vissa omständigh­eter men har nekat till brott i samtliga fall. Bland misstankar­na finns två fall av våldtäkt, flera fall av grovt utnyttjand­e av barn för sexuell posering och olaga tvång.

Rättegånge­n kommer hållas under sommaren.

 ?? Bild: Edvin Bergström ?? En man från Uddevalla åtalas för övergrepp mot fyra flickor. (Arkivfoto)
Bild: Edvin Bergström En man från Uddevalla åtalas för övergrepp mot fyra flickor. (Arkivfoto)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden