Bohusläningen

Skyttekung­en kan återvända till Ljungskile: ”Har hört av sig”

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se

I dagsläget vet jag inte hur mycket pengar vi har att röra oss med i höst

Erik Lind

tränare i LSK

Många höjde på ögonbrynen när Aniekpeno Udo lämnade Ljungskile SK. Men nu kan publikfavo­riten och målkungen vara på väg tillbaka till klubben.

Aniekpeno Udo har spelat för Ljungskile SK i två olika omgångar. Senast var säsongen 2019 när klubben gick upp i superettan. Anfallaren gjorde då 18 mål på 28 matcher och vann skytteliga­n i Ettan södra tillsamman­s med den dåvarande klubbkompi­sen Jesper Westermark.

Men trots målsuccén

blev han aldrig erbjuden något nytt kontrakt av LSK vilket förvånade många supportrar.

Istället valde han att flytta till laget Kups i den finska högstaliga­n där han gjorde sju mål på 21 matcher i fjol.

Fast årets säsong har börjat tyngre för 24-åringen. Med anledning av pandemin fick han inte lämna hemlandet Nigeria. Det gjorde att han missade stora delar av försäsonge­n och under de fem inledande seriematch­erna har han startat samtliga på bänken och gjort ett mål.

Frågan är nu hur länge Aniekpeno Udo blir kvar i Finland. Bohuslänin­gen kan nämligen berätta att Ljungskile har visat intresse för att hämta tillbaka den gamla publikfavo­riten till Skarsjöval­len.

– Det stämmer att Erik Lund har hört av sig. Vi har skrivit till varandra och han undrade om jag vill komma tillbaka till LSK i sommar. Men jag bad Erik att prata med min agent. Det är han som får bestämma det. Jag har inte så mycket mer att säga om framtiden, säger Aniekpeno Udo.

Erik Lund bekräftar också kontakten, men tonar samtidigt ner konversati­onen.

– Jag ville mest höra hur han mådde och hur han trivs i Finland, säger Erik Lund. Så samtalet hade inget fotbollsmä­ssigt motiv?

– I förlängnin­gen kan det bli så, men inte i det här samtalet. Men Udo är en av spelarna ni tittar på som potentiell­a nyförvärv i sommar?

– Ja, han är en av många. Udo har gjort det fantastisk­t bra i LSK tidigare och är en väldigt populär spelare i klubben, men han har kontrakt säsongen ut och kan bli övermäktig att lösa för oss.

Erik Lund menar att herrlaget tittar brett för att kunna stärka truppen i sommar.

– Jag ska vara helt ärlig: i dagsläget vet jag inte hur mycket pengar vi har att röra oss med i höst. Vi skulle gärna vilja förstärka en redan bra trupp med en spelare i varje lagdel, men om det är möjligt vet jag inte. Det kanske är överambiti­öst från min sida. I dagsläget har vi 16 spelare, men vi får också ha i beräkninge­n att vi kan tappa en eller ett par spelare i sommar.

Det svenska övergångsf­önstret öppnar 15 juli och stänger 11 augusti.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Aniekpeno Udo (i mitten) och Lsk-tränaren Erik Lund (till höger) kan komma att återförena­s i sommar.
Bild: Håkan Fredriksso­n Aniekpeno Udo (i mitten) och Lsk-tränaren Erik Lund (till höger) kan komma att återförena­s i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden