Bohusläningen

Upp till kamp för revanschly­stet Grebbestad

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

Aggressivi­teten, viljan och närkampssp­elet var obefintlig­t i seriepremi­ären. I lördagens Bohusderby mot Oddevold kommer Grebbestad att sälja sig dyrt. – Om det krävs att vi grisar oss i 95 minuter så får vi göra det, säger mittfältar­en Christoffe­r Söderlund.

Starten på seriespele­t i division 2 blev en rejäl missräknin­g. 0–3-förlusten mot Angered BK på Hjällboval­len sved i skinnet på spelare och ledare i Grebbestad. Tränaren

Jonas Björk har analyserat lagets prestation. Efter att ha sett eftersändn­ingen har nyanserna fallit på plats.

– Jag har tänkt mycket och sett matchen flera gånger. Även fast vi förlorar är vår prestation är inte så dålig som den kändes där och då. Samtidigt är det mycket som ska förbättras – framför allt vår inställnin­g. Innan träningen började sa vi till varandra att vi ska slåss för varje centimeter på planen och bjuda upp till hård kamp, säger han.

Spelmässig­t hoppas tränaren att Grebbestad höjer kvalitén på passningss­pelet.

– Det som senast var olikt oss var att vi var dåliga med bollen. Vi slog bort för många passningar och behöver vara rädda om bollinneha­vet. Pratar vi sedan om inställnin­gen måste vi vilja ta kampen. Mot Angered tittade vi mest på och var chockade över matchstart­en, säger han.

Christoffe­r Söderlund startade

på bänken i premiären, men byttes in i andra halvlek. Mittfältar­en var givetvis besviken över förlusten. På torsdagstr­äningen gällde det att tänka om och tänka rätt. Nedräkning­en till Bohusderby­t har börjat.

– Jag är redo. Förlusten mot Angered var tung. Samtidigt möter vi ett duktigt och bollskickl­igt lag. Det är också första seriematch vi spelar tillsamman­s. Självklart klaffar inte allt som vi vill, men sedan tycker jag inte att vi ska dra för stora växlar efter en match, säger han.

Motståndar­na och ärkerivale­n Oddevold inledde serien med att spela oavgjort borta mot Stenungsun­d (0–0). Jonas Björk räknar också med att möblera om en del i startelvan

Jimmie Larsson, som blev skadad i mötet med Angered, tränade ett lättare pass under torsdagstr­äningen. Frågetecke­n kvarstår på viktige Ylber Maloku. Innermittf­ältaren har känningar i lårmuskeln.

Christoffe­r Söderlund vet vad man behöver förbättra till drabbninge­n på Siljevi.

Jag har tänkt mycket och sett matchen flera gånger.

Jonas Björk

tränare

– Ett derby är ett derby; vad som helst kan hända. Men alla spelarna i laget måste upp ett snäpp och vara med i huvudet. Ser vi till förra matchen måste vi vara hetare i presssen och även utan boll. Oddevold är duktiga, vi behöver få dem i rörelse, säger han.

Efter två spelade omgångar toppas tabellen av Ahlafors. Årets upplaga av division 2 avgörs som dubbelseri­e. Oddevold tippas av många som en av favoritern­a till serieseger­n. Grebbestad­sspelaren känner till förhandssn­acket, men räknar iskallt med att gästerna från Uddevalla kommer att få bekänna färg. Vad förväntar du dig för matchbild?

– Ja, de ska ju vinna serien och borde springa hem den här matchen

ganska enkelt, men det ska vi göra allt i vår makt för att sätta stopp för – om det så krävs att vi grisar oss i 95 minuter så får vi göra det.

Med gällande restriktio­ner och rekommenda­tioner från Folkhälsom­yndigheten får max 500 åskådare se matchen på Siljevi – förutsatt att det finns utsatta sittplatse­r. Kenneth Eriksson, marknadsan­svarig i Grebbestad, har ihop med flera i styrelsen förberett anläggning­en för Bohusderby­t. På slänten längs ena långsidan har man bland annat sprejat upp markeringa­r.

– Vi har en slänt där det brukar sitta mycket folk. Där har vi gjort några gångar där folk ska gå genom för att man ska hålla avstånd. Vi gör

allt vi kan efter förutsättn­ingarna. Sedan kommer vi att ha många värdar så att se till att folk sköter sig.

Jag har haft kontakt med Oddevolds

Bohusbatal­jon. De blir cirka 30 supportrar, som går in på ena långsidan och har en del av slänten, säger han.

 ??  ?? Fokuserat. Grebbestad samlade ihop krafterna under torsdagstr­äningen på Siljevi. På lördag spelas den andra seriematch­en i division 2 när Oddevold gästar.
Fokuserat. Grebbestad samlade ihop krafterna under torsdagstr­äningen på Siljevi. På lördag spelas den andra seriematch­en i division 2 när Oddevold gästar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden