Bohusläningen

Chefen nöjd trots snöpliga slutet för Sverige

-

Sveriges U23-damer var på väg mot en prestigese­ger mot Frankrike när trelagstur­neringen i Uddevalla och Munkedal inleddes på torsdagskv­ällen. – Riktigt snöpligt, tyckte landslagsc­hefen Yvonne Ekroth direkt efter slutsignal­en.

Då hade Frankrike precis gjort 2–2 i en match där Sverige var i 2–0-ledning. Sett till matchbilde­n var slutresult­atet ändå rättvist för den här matchen var händelseri­k och underhålla­nde, men kanske inte helt i tränarnas smak.

Ibland sammanhåll­et, precist och planerat – ibland som ett ystert kosläpp. Individuel­l skicklighe­t blandades med en hel del missar.

– Men det är ju varför vi behöver träningsma­tcher, för att spela ihop oss, menar Ekroth som ändå var helnöjd med laget och nästan med resultatet mot ett lag med flera spelare som 2019 vann F19EM.

Frankrike har också

en tung meritlista med bland annat tre guld, ett silver samt en semifinalp­lats i de senaste sju upplagorna av F19-EM.

– Det här är en nation som ligger före oss i rankingen och som vi de senaste åren förlorat mot. Det här laget har ju flera spelare från stora klubbar och även med erfarenhet från A-landslaget så vi var förberedda på en tuff match.

Frankrike hade störst

bollinneha­v, men levde mycket på de individuel­la insatserna medan Sverige, i alla fall under större delen av matchen var bättre organisera­t. – Målet var att hålla i hop det här unga laget i första matchen på över ett år. Stor eloge till tjejerna. Det här bådar gott för framtiden. Mot Finland och Munkedal, säger Ekroth apropå Sveriges nästa match på tisdag. Sveriges ledningsmå­l kom i åttonde minuten efter ett fint avslut av Hammarbys Emilia Larsson slog till med ett tidigt mål och gav Sverige ledningen med 1–0. I andra halvlek ökade en annan Hammarbysp­elare, 16-åriga Ellen Wangerheim, på den svenska ledningen med ett iskallt avslut ensam med den franska målvakten.

Trots böljande spel med chanser åt båda håll kändes den svenska segern inom räckhåll, men den franska stjärnan, kvicke Athletico Madrid-proffset, Emelyne Laurent ändrade själv på det.

Först på straff efter en olycklig hands i det svenska försvaret.

Sedan kom kvittering­en på nick efter en hörna i de absolut sista sekunderna av matchen.

Stor eloge till tjejerna

Minst sagt ett

snöpligt slut för Sverige.

– Spelarna var verkligen jättebesvi­kna direkt efter matchen. Men så här lite i efterhand, med tanke på att vi gör en så bra match så tycker jag vi ska vara superglada över våran insats, säger förbundska­pten Renée Slegers till svenskfotb­oll.se.

– Jag tycker vi ligger bra i försvaret i första. Frankrike hade tre extremt snabba forwards, så vi fick justera lite på vår vänsterkan­t i halvtid för att stoppa upp där. Vi har det lite svårare i speluppbyg­gnaden, men vi gör det å andra sidan fantastisk­t bra vid bollvinst.

Jörgen Ericsson, förra

säsongen tränare för svenska mästarlage­t Göteborgs FC var en av de 223 på Rimnersval­lens läktare. Han kollade bland annat på sin förra spelare Hanna Wijk – och var riktigt imponerad av en del av den franska truppen.

– Vilken spelare, imponerade, tyckte Ericson om dubble målskytten Laurent.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Frankrikes Emelyne Laurent och Sveriges Hanna Wijk.
Bild: Michael Erichsen Frankrikes Emelyne Laurent och Sveriges Hanna Wijk.
 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Sveriges första målskytt Emilia Larsson jublar efter 1–0.
Bild: Michael Erichsen Sveriges första målskytt Emilia Larsson jublar efter 1–0.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden