Bohusläningen

Tillbaka efter skada – tror på spel i premiären

- Anders Wallin/tt

Ljumskskad­an gjorde att han missade ligaavslut­ningen med Werder Bremen och Sveriges två förberedan­de matcher. Men Ludwig Augustinss­on tror på spel i Blågults Em-premiär mot Spanien.

– Jag tror att jag har bra chanser att få spela, säger han.

Två dagar före ligaavslut­ningen hemma mot Mönchengla­dbach valde Ludwig Augustinss­on att nöta frisparkar och hörnor.

Ett val som blev kostsamt. Efter ett hugg i ljumsken lämnade han träningspl­anen – och tvingades till en sämre tajmad vila med tanke på klubblaget­s tuffa tabellposi­tion och sommarens Em-slutspel.

Werder Bremen förlorade sedan med 2–4 och degraderad­es till andradivis­onen i Tyskland.

27-åringen missade även Sveriges Em-förberedan­de matcher mot Finland, 2–0, och Armenien, 3–1.

Men nu är

vänsterbac­ken tillbaka, kör för fullt i Göteborg och siktar på att vara en del av den svenska backlinjen som på måndag ställs mot Spanien i Sevilla.

– Jag har gjort fyra, fem träningar med laget och haft ganska hög belastning. Jag känner mig pigg, inga problem alls. Jag är redo.

– Det är klart att jag hade velat göra några minuter i träningsma­tcherna men samtidigt så har jag gjort en hel del matcher den här säsongen; över 30 matcher med liga och cup och allt.

– Jag är redo att spela full tid, om det blir så. Den här skadan har inte hindrat mig så mycket.

Ludwig Augustinss­on missade stora delar av Em-kvalet på grund av en knäskada och har därefter även missat flera landskampe­r, matcher där Pierre Bengtsson oftast har tagit hand om vänsterkan­ten.

Och det är

just Bengtsson – 33-åringen som petades, kallades in som reserv och till slut fick plats i Em-truppen – som är Augustinss­ons ”konkurrent” i kampen om den ”öppna” platsen till vänster i backlinjen.

– Jag känner att jag kommer från en rätt bra säsong personlige­n. Jag känner mig i bra form, har bra självförtr­oende och jag tror att jag har bra chanser att få spela, säger Augustinss­on vars två senaste landskampe­r är Vm-kvalsegrar­na mot Georgien och Kosovo, 1–0 respektive 3–0.

 ??  ?? ludwig augustinss­on.
ludwig augustinss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden