Bohusläningen

Festlig invigning av nya minigolfba­nan

- Alex Kennegård alex.kennegard@bohuslanin­gen.se

Det blev postiva reaktioner på nya banan med Uddevallat­ema. Många förväntans­fulla spelare hade samlats och ordförande­n för kultur- och fritidsnäm­nden, Annelie Högberg (S), fick klippa bandet och slå det första officiella slaget.

Efter tre månader är den nya bangolfban­an med Uddevallat­ema färdigbygg­d. Under söndagen invigdes den och reaktioner­na var positiva.

– Jag känner mig stolt, det är ju en Uddevallab­ana, säger spelaren Terese Palmberg.

Det var glada och förväntans­fulla spelare som samlades utanför Uddevalla Bangolfklu­bb under söndagen. Anledninge­n var invigninge­n av den nya äventyrsgo­lfbanan med lokalt tema.

– Det känns jättebra för det ligger väldigt mycket arbete i det här. Vi började bygga i mars men planerna är flera år gamla så det har tagit lång tid, säger klubbens ordförande Jörgen Himryd.

Det var ordförande­n för kommunens kultur- och fritidsnäm­nd, Annelie Högberg (S), som fick klippa bandet och slå det första officiella slaget på banan.

– Det är fantastisk­t. Det är ju såna här saker som lockar turister. Man kan till exempel åka hit och bada och avsluta med en bangolf-runda, säger Annelie Högberg.

Banan är inte bara byggd för att allmänhete­n ska kunna spela på den, utan också för tävling. Annelie Lundell, som är regerande världsmäst­are i bangolf sedan 2019 och förbundsre­presentant i Svenska bangolfför­bundet, hoppas att fler får upp ögonen för sporten.

– Alla vet inte att man kan tävla i det här, men jättemånga har börjat intressera sig för sporten. Och jag tror att vi kan få upp statusen mer nu eftersom äventyrsgo­lf lockar så mycket folk, säger hon.

– Jag hoppas att det här kan bli bangolfens Mecka i Sverige. Att det blir en träffpunkt för alla i samhället, säger Annelie Lundell.

Och att alla ska kunna vara med och spela är något som betonas under invigninge­n. Platsen har anpassats för att så många som möjligt ska kunna ta sig fram och delta.

– Jag kan inte så mycket om bangolf men jag vet att alla kan spela tillsamman­s. Nybörjare, mästare, långa, korta, gamla, unga och funktionsv­arierade. Det är fantastisk­t, säger Annelie Högberg (S).

När bandet var klippt och blommorna utdelade var det dags att börja spela. På banorna samlades både medlemmar i föreningen och andra som ville provspela. Några av dem var Kristoffer Norlin och Heidi Kalliomäki vid bana 13. De är inte medlemmar men brukar komma och spela ibland för att det är roligt.

– Klart vi ska vara här när det invigs! Jag gillar den här bättre för den är mycket mer lättspelad än andra, säger Heidi Kalliomäki.

– Ja, och jag som spelar vanlig golf tycker att det är väldigt roligt att den är lite mer verklighet­strogen, säger Kristoffer Norlin.

På plats var även Terese Palmberg som varit medlem i föreningen i ett år. Hon och hennes familj är precis färdiga med första rundan.

– Den var väldigt rolig men samtidigt lite klurig. Och jag känner mig stolt, det är ju en Uddevallab­ana och den är så vacker, säger hon.

Vem i familjen som vann första rundan kan ingen svara på, för det är först nästa runda det blir allvar.

– Det här var bara en träningsru­nda. Nu kör vi en gång till, säger Andreas Palmberg.

 ?? Bild: Alex Kennegård ??
Bild: Alex Kennegård
 ?? Bild: Alex Kennegård ?? Ordförande­n för kommunens kultur- och fritidsnäm­nd, Annelie Högberg (S), fick klippa bandet och slå det första slaget på nya banan.
Bild: Alex Kennegård Ordförande­n för kommunens kultur- och fritidsnäm­nd, Annelie Högberg (S), fick klippa bandet och slå det första slaget på nya banan.
 ?? Bild: Alex Kennegård ?? Jörgen Himryd, Annelie Högberg, Hans Bergström och Annelie Lundell.
Bild: Alex Kennegård Jörgen Himryd, Annelie Högberg, Hans Bergström och Annelie Lundell.
 ?? Bild: Alex Kennegård ?? Anders Palmberg, Terese Palmberg, Neville Larsson Palmberg och Marianne Larsson.
Bild: Alex Kennegård Anders Palmberg, Terese Palmberg, Neville Larsson Palmberg och Marianne Larsson.
 ?? Bild: Alex Kennegård ?? Kristoffer Norlin testar nya banan.
Bild: Alex Kennegård Kristoffer Norlin testar nya banan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden