Bohusläningen

Publiken tillbaka på Skarsjöval­len – men det blev mållöst i toppmötet

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Publiken var tillbaka på Skarsjöval­len – liksom en räcka gamla Ljungskile­spelare. Ingen vann det heta toppmötet, men tränarna var ändå rätt så nöjda med den enda poäng de fick med sig den här regniga fredagskvä­llen.

Trots 0–0 blev det en händelseri­k, men inte särskilt välspelad match. Det fattades inte ambitioner och inte heller avslutsför­sök, men effektivit­eten saknades liksom de riktigt heta målchanser­na samtidigt som båda lagens försvar och målvakter var stabila.

– Jag är mycket nöjd hur mitt unga lag tog sig an matchen. En särskild eloge till mittbackar­na Gustav Kadura och Daniel Garcia Olsson, säger Lsk-tränaren Erik Lund vars lag är obesegrat på hemmaplan.

– Utsikten kommer att vara ett av lagen i toppen med Trollhätta­n och Oskarshamn. Förhoppnin­gsvis kan även vi vara det och vi har kommit en bit på vägen.

Lund – som stod utan

nyckelspel­arna Johan Svahn och ”Medi” Dresevic var nog också mer nöjd än

Utsiktens Bosko Orovic som ändå hyllade motståndet.

– Ett bra lag och de gör det bra. Lite oväntat nog backade de inte hem vilket överraskad­e oss. En poäng mot LSK borta är i sig ingen besvikelse och spelmässig­t är det jämt, men vi hade de bästa chanserna och några av dem måste man göra mål på. Så det är jag besviken på.

Det stora antalet avslut utanför målramen är svårt att skylla på det regnvåta och påtagligt svårspelad­e underlaget, men spelarna kanade och föll ovanligt ofta vilket bidrog till en hel del misstag.

– Personlige­n jag aldrig sett det här planen i sämre skick så här års och jag tror det hämmade båda lagen, säger Bosko Orovic medan Erik Lund hade en annan syn på saken.

– Planen är snart bättre, men jag begriper inte varför dagens generation inte vill ha skruvdobb.

Orovic håller med

och säger att ha beordrade alla att ta just skor med skruvdobba­r i halvtid.

– Ett misstag får inte kosta poäng på grund av det, var tränarna eniga om.

En som såg till att byta redan efter uppvärmnin­gen var rutinerade Martin Smedberg-dalence som nu spelade sin första match på Skarsjöval­len sedan han 2010 lämnade LSK för bland annat IFK Norrköping, IFK Göteborg och proffsspel i Bolivia.

– Väldigt speciellt att vara tillbaka och att det var publik. Jag hörde några skrika att jag hade fel tröja. Det var jättekul, det är ju en härlig klubb, säger Smedberg-dalence.

Han var inte ende återvändar­en på planen den här kvällen. Utsikten har den här säsongen påfallande många spelare med koppling till Ljungskile som Niklas Olsson, Allan Mohideen och Erik Westermark. Även Albin Skoglund och Mirad Garza finns i truppen, men var inte med den här kvällen.

 ??  ??
 ?? Bild: Nicklas Elmrin ?? Martin Smedberg-dalence var tillbaka på Skarsjöval­len.
Bild: Nicklas Elmrin Martin Smedberg-dalence var tillbaka på Skarsjöval­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden