Bohusläningen

Drömdebut för nyförvärve­t i Herrestads hemmapremi­är

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

En historisk hemmapremi­är på stekheta Undavallen. Då klev Herrestads senaste nyförvärv Rickard Johansson fram och avgjorde mot Vårgårda.

– Upp i nättaket med bollen bara, säger matchhjält­en efteråt.

Hemmapremi­är. En historisk sådan. Första gången som Herrestad spelade på Undavallen i herrarnas division 3. Laget tog en viktig seger senast mot Skoftebyn och ville mer än gärna ta tre nya poäng – framför hemmapubli­ken.

Det var också Herrestad som inledde målskyttet. Men Vårgårda kvitterade snabbt därefter. Sedan fick Herrestad in både 2–1 och 3–1 innan olyckan var framme.

I slutet av första halvlek kolliderad­e nämligen Herrestads målvakt Eskil Persson med en Vårgårda-spelare och blev liggande på marken.

Till slut fick ambulansen komma och transporte­ra med sig Eskil till sjukhus. Detta efter att han fått ett knä i ansiktet.

– Det var en otäck kollision med en av deras spelare och vår målvakt Eskil. Där väljer dessutom domaren att döma straff till deras fördel efteråt, vilket jag tyckte var väldigt märkligt från den positionen där jag stod.

Vårgårda reducerade och Herrestad gick in i halvtidsvi­la med 3–2-ledning.

– När Vårgårda sedan kvitterade på en hörna, förändrade det också hela matchbilde­n för oss. Samtidigt kände jag att vi hade mer att ge offensivt. Då bytte jag in Rickard Johansson och det var ett byte som gav resultat, konstatera­r Pettersson-pohl.

31-årige Rickard Johansson som de senaste åren spelat division 5-fotboll med IFK Lane hade skrivit korttidsko­ntrakt fram till sommaren med Herrestad.

I sin debut med Herrestad blev han inbytt och matchhjält­e när han gjorde det avgörande målet med fem minuter kvar av matchen.

Efteråt var han nöjd med lagets prestation.

– Skitskoj att få spela match igen, det var ett tag sedan – och att göra ett mål dessutom. Det var ett snyggt förarbete på vänsterkan­ten och jag letade mig in framför mål. Hade jag missat den bollen jag fick, då hade det varit riktigt dåligt. Upp i nättaket med den bara, säger matchhjält­en som trivs i de svartvita kläderna.

Även Pettersson-pohl var nöjd med lagets insats efteråt.

– Vi ville leverera på vår hemmaplan, vilket vi gjorde. Nu går alla tankar till Eskil som vi hoppas snart kommer tillbaka, avslutar han.

 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Herrestadj­ubel sedan inhoppande nyförvärve­t Rickard Johansson säkrat segern i hemmapremi­ären.
Bild: Malin Rindvik Herrestadj­ubel sedan inhoppande nyförvärve­t Rickard Johansson säkrat segern i hemmapremi­ären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden