Bohusläningen

Fotboll Det mesta precis som vanligt i 26:e Bohusderby­t

Tajt, tufft, svängigt, dramatiskt – och grinigt. Det 26:e seriederby­t mellan Grebbestad och Oddevold var precis som vanligt. Det slutade också som det för det mesta brukar – med en Uddevallas­eger som dock var i gungning.

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Efter en halvtimme kunde det ha runnit i väg ordentligt. För 0–2 kunde varit mycket mer och Grebbestad ett lag i upplösning. Oddevold kunde och borde ha avgjort där och då. Fredrik Sundströms distinkta skott och första mål i Oddevold följt av Imer Beqiris säkra straff var dock inte nog för att knocka ett Grebbestad som under inledninge­n drabbats av två skador med följande byten.

Istället reste sig Grebbestad och pressade under halvlekens sista minuter Oddevold där ett individuel­lt misstag bäddade för Jimmie Larssons vackra, men oväntade reducering.

– Jag tar på mig den missen, säger Oddevolds Filip Karlin efter matchen.

Uddevallat­ränaren Rikard Nilsson

var lika överraskad som alla andra av Oddevolds förlorade grepp och plötsliga brist på energi.

– En match med två helt olika halvlekar. I den andra var ju Grebbestad tyngre än vad vi var, säger Nilsson.

Ledningen höll sig ändå matchen ut. Grebbestad försökte, men bortsett en klar kvittering­schans

hade Oddevold tillräckli­gt mycket trygghet och kraft som krävdes för en mycket viktig seger.

– Vi reder ut det till slut, men släp

per till för många viktiga detaljer som kan vara avgörande, som att bjuda på inkast och onödiga frisparkar.

Oddevold skapade många chanser, men effektivit­eten är fortsatt svag.

– Vi pratar om att ta skott, men

istället har vi en chans i slutet där vi försöker passa på mållinjen. Vi måste skjuta mer, säger Rickard Nilsson som lyfte Axel Pettersson och Armend Shillova efter matchen.

Oddevoldka­ptenen Fredrik Sundström var nöjd med segern, men höll med sin tränare om att Oddevold bjöd in Grebbestad och inte tog

chansen att döda matchen.

– Hade de inte fått sitt mål tror jag det hade slutat med 5–0 till oss, men det var en ny bra erfarenhet för oss. När vi är bra är vi jäkligt bra, men vi måste vara det i 90 minuter.

Det var en del hets innan matchen där det också förekom en del fula eftersläng­ar och pratstunde­r.

– Det snackas en del, konstatera­r Sundström.

Filip Karlin var nära att reparera sin miss vid Grebbestad­s mål med en soloräd och tungt avslut som Mattias Jansson räddade snyggt. Karlin lät sig inte bekommas av tjafsandet och skickade istället en hård passning efter matchen:

– De får fortsätta att twittra.

Derby som sagt - och uppsnacket inför nästa verkar redan ha börjat.

?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Grebbestad­s Christoffe­r Söderlund och Filip Karlin i en av många dueller.
Bild: Håkan Fredriksso­n Grebbestad­s Christoffe­r Söderlund och Filip Karlin i en av många dueller.
 ??  ?? Lagkaptene­n Fredrik Söderlund gjorde sitt första mål i Oddevold.
Lagkaptene­n Fredrik Söderlund gjorde sitt första mål i Oddevold.
 ??  ?? Imer Beqiri, här i kamp med Christoffe­r Söderlund, gjorde Oddevolds straffmål.
Imer Beqiri, här i kamp med Christoffe­r Söderlund, gjorde Oddevolds straffmål.
 ??  ?? Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson var nöjd med poängen, men inte med alla detaljer i spelet.