Bohusläningen

Jonas Björk kritisk efter ny förlust: ”Det är inte okej”

- Thomas Bennelind

Ett fall framåt, konstatera­de spelare och ledare i Grebbestad. Men uddamålsfö­rlusten mot Oddevold i Bohusderby­t tog hårt.

Fortsatt oslipat försvarssp­el och billiga baklängesm­ål gör tränaren Jonas Björk bekymrad.

– Det som stör mig mest är att vi släpper in två mål på fasta situatione­r, säger han.

Inför matchen hade Grebbestad­stränaren lovat bättre kampvilja. Det fick han också se av sina spelare under 90 minuter. Vad har däremot också fick se var bland annat tidiga baklängesm­ål och taffligt försvarssp­el.

Redan efter 10 minuter plöjde Oddevoldka­ptenen Fredrik Sundström in 1–0 sedan hemmalaget misslyckat­s rensa undan en hörna ur straffområ­det.

– Vi tappar markering på deras längsta spelare. Han får stå fri på andrabolle­n. Det är inte okej, säger Jonas Björk.

Oddevold, som spelade

oavgjort i premiären mot Stenungsun­d, trummade på med stort bollinneha­v. Högerkante­n med Filip Karlin satte djupa sår i djupledssp­elet bakom vänsterbac­ken Lukas Berntsson.

I 20:e minuten kom ett nytt bakslag för Grebbestad. Spelmotorn Markus Svensson kolliderad­e med lagkamrate­n Philip Hällgren. Svensson grinade illa och fick lämna planen på bår. Han ersattes av

Joakim Berggren. Nästa bakslag hängde i luften. Sju minuter senare kom Lukas Berntsson sent in i en duell i straffområ­det med Armend Shillova. Oddevoldan­fallaren föll och huvuddomar­en Vildan Gërxhaliu tvekade inte.

– Vi är för heta och kan inte försvara så mot en spelare som är felvänd i straffområ­det, säger Jonas Björk.

Imer Beqiri var iskall och lurade Mattias Jansson åt fel håll. Olyckan fortsatte att grina GIF i ansiktet. I 32:e minuten signalerad­e Jesper Mattsson för byte. Anfallaren, som förra säsongen hade ljumskprob­lem, fick ont igen.

Trots motgångarn­a samlade

Grebbestad kraft. Joakim Berggrens djupledslö­pningar öppnade ytor. Bollinneha­vet sista 10 minuterna växte. I 43:e minuten fick hemmalaget kontakt. Mittbacken Jimmie

Larsson pricksköt 2–1 i bortre krysset .

Målet gav nytt syre till Grebbestad som inledde andra halvlek med högre intensitet.

Men även om bollinneha­vet växte hade man svårt att få till de riktigt heta chanserna mot gästerna som satsade på omställnin­gar och hade på bud på fler mål genom bland andra Elliot Stroud och Axel Pettersson.

Närmast Gif-kvittering var Isac Ohlsson som hade ersatt Jesper Mattsson.

– Vi skapade inte tillräckli­gt många spelmässig­a målchanser. Sedan får vi inte glömma att vi mött två bra lag i Angered och Oddevold. Vi får träna på och ladda för Stenungsun­d. Det är 26 matcher kvar, säger Jonas Björk.

?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Tung hemmapremi­är för Grebbestad. Förlust och skador på såväl Markus Svensson och Jesper Mattsson.
Bild: Håkan Fredriksso­n Tung hemmapremi­är för Grebbestad. Förlust och skador på såväl Markus Svensson och Jesper Mattsson.