Bohusläningen

LSK LSK var illa ute – Hallberg räddade poäng

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Ljungskile SK var illa ute i bortamötet mot Rävåsens IK på lördagen. Men då klev Amelia Hallberg fram och fixade en poäng.

Nykomlinge­n LSK fortsätter att plocka poäng i damernas division 1 norra Götaland. Efter derbyseger­n mot IK Rössö för drygt en vecka sedan knep Ljungskile en viktig poäng borta mot Rävåsen på lördagen. Matchen slutade 1–1 (0–0).

– Jag tycker vi gjorde en bra laginsats. Med lite skärpa i avsluten, så hade vi kunnat vinna den här matchen, säger Joakim Jensen, tränare i Ljungskile.

Ljungskile började bäst och kopplade omgående greppet om matchen.

– Vi hade två jättelägen genom ”Magda” (Magdalena Cruz Aliaga) och Alice Nilsson i första halvlek utan att få utdelning, berättar Jensen.

I den andra

halvleken fortsatte LSK dominans. Gästerna hade stort bollinneha­v och radade upp målchanser. Bland annat hade Cruz Aliaga ett ribbskott. I stället kunde Rävåsen ta ledningen efter ett kontringsm­ål av Sara Öjebo.

Men LSK fortsatte att forcera framåt och det skulle ge resultat.

I matchminut 69 kunde Amelia Hallberg placera in kvittering­smålet.

– Det var ett jättesnygg­t mål. Amanda Gustavsson slog en jättefin passning i djupet till Amelia som inte gjorde några misstag, säger Joakim Jensen, som vill lyfta Amelia Hallberg, Linn Borg, och hela försvarsli­njen.

Poängen mot Rävåsen

innebär att Ljungskile nu har tagit fyra poäng på två spelade omgångar.

– Vi är jättenöjda med säsongssta­rten. Att först slå Rössö hemma och sen ta en poäng borta mot Rävåsen är ett bra resultat. Jag och Angelo (Vega, assisteran­de tränare) är nöjda. Nu har vi något vi kan bygga vidare på, säger Jensen, som inte kunde räkna med Sandra Bagger, Mathilda Eljas och Anni Mattson på grund av sjukdomar.

– Vi ville inte chansa då de har varit förkylda i veckan.

Kommande lördag tar LSK emot Örebro SK på Skarsjöval­len.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Ny poäng för tränaren Joakim Jensen och hans LSK.
Bild: Håkan Fredriksso­n Ny poäng för tränaren Joakim Jensen och hans LSK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden