Bohusläningen

Rössö studsade tillbaka – krossade Rynninge

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

Tränaren Magnus Carlund var självkriti­sk efter Rössös derbyförlu­st i division 1-premiären – men laget såg till att vända blad. Det blev övertygand­e 8–0 i lördagens hemmapremi­är mot Rynninge.

– Det var en riktig islossning i andra halvlek. Då spelade vi bättre och kom till ännu bättre lägen än vad vi gjorde i första. Det var en jättebra känsla efteråt, sa Rössö-tränaren Magnus Carlund efter matchen samtidigt som han också pustade ut.

Detta var det som behövdes efter förra helgens blytunga förlust borta mot Ljungskile. Rössö tog på lördagen emot Rynninge IK, som senast förlorat mot Örebro med 6–0.

Även om det

var viss nervositet i början av matchen kom Rössö till flera fina lägen, men ingen av dem gick hela vägen in i mål.

Istället fick lagkaptene­n Malin Skoglund kliva fram efter dryga kvarten. Sofia Olsson hade då blivit nerdragen i straffområ­det och domaren hade pekat på straffpunk­ten. Malin Skoglund var säker och placerade den i mål.

Mer än så var det inte i första halvlek. Istället fick tjejerna vända tillbaka till omklädning­srummet och ta ett ordentligt snack. Ett snack som också fick fart på dem. För i andra halvlek var det som att ett helt nytt lag hade klivit in på planen.

Sofia Olsson gjorde både 2–0 och sedan 3–0 inom loppet av en minut. Därefter rann det iväg fullständi­gt och resultatet blev till slut 8–0 till Rössö.

– Nu i efterhand kändes det bra att vinna med 8–0. Men jag kunde inte ta åt mig någon ära själv. Det var spelarnas förtjänst och alla gjorde en stabil insats. Tjejerna var riktigt duktiga och gjorde mycket bra grejer. Jag är stolt över deras insats, säger Carlund som samtidigt vill lägga ett extra beröm till backlinjen och målvakten Mimmi Carlsbogår­d.

– De var bra i

offensiven och bidrog väldigt mycket där. Deras lugn lägger grunden och det gör en stor skillnad för resten av laget. De gör inte heller många misstag i den här matchen, säger han samtidigt som han också ger plus till avbytarna som kom in.

Men nu gäller det att ta nya tag för redan nästa helg ställs Rössö mot Lödöse Nygård.

– Det finns fortfarand­e saker vi behöver bli bättre på. Men nu tar vi en välförtjän­t helg med tre goa poäng. Jag är återigen väldigt stolt över tjejerna, säger Carlund.

 ?? Bild: Malin Rindvik ?? Rössö fick fira mål hela åtta gånger, bland annat efter hattrick av Sofia Olsson.
Bild: Malin Rindvik Rössö fick fira mål hela åtta gånger, bland annat efter hattrick av Sofia Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden