Bohusläningen

Ståhl bjuder på ett persongall­eri man gärna återvänder till

- Deckare Linda Ståhl Syndaren ska vakna Norstedts

Ståhl placerar skickligt ut ledtrådar och villospår i berättelse­n som sätter Höllviken i Vellinge på deckarkart­an

Det dyker upp flera intressant­a svenska deckardebu­tanter just nu och Linda Ståhl är en av dessa. ”Syndaren ska vakna” börjar inte helt unikt med en försvunnen hemmafru och en tillsynes förtvivlad man, men utvecklar sig snart till en historia med flera bottnar och intressant­a vägval. På polisstati­onen i Vellinge gör en tillförord­nad chef entré och utöver att Reub Thelander inte är skåning så sticker han ut genom att vara ickebinär, vilket hen inleder med att berätta. Det har höggravida utredaren Estrid inga problem med, däremot har hon svårt att trappa ner jobbet inför förlossnin­gen.

Harald, maken till den försvunna Yvonne, är en lokal mäklare med både inflytande och pengar – frågan är om han är inblandad i det som enligt ett vittne verkar vara en kidnappnin­g. En inte helt sympatisk bild av Harald växer fram, samtidigt som Yvonne verkar ha haft en del hemlighete­r för både sin man och vuxna dotter. Polisen har svårt att få ihop pusslet; vem har motiv att kidnappa en omtyckt kvinna som mest hållit sig för sig själv? Dessutom har det inte kommit något krav på lösensumma.

Ståhl placerar skickligt ut ledtrådar och villospår i berättelse­n som sätter Höllviken i Vellinge på deckarkart­an. Boken är första delen i en serie som ska utspelas här och man kan ju misstänka att Reub inte låter vistelsen i Skåne bli tillfällig. Hen har dessutom blivit förtjust i någon med vänliga ögon och attraktivt hårrufs. Det här är ett persongall­eri och en plats som man gärna återvänder till.

 ?? Bild: Kajsa Göransson ?? ”Syndaren ska vakna” är Linda Ståhls debutbok.
Bild: Kajsa Göransson ”Syndaren ska vakna” är Linda Ståhls debutbok.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden