Bohusläningen

Överraskan­de bok med snabba vändningar

-

Saffyre Maddox är 17 år och kämpar fortfarand­e med djupa sår från en händelse när hon var tio. Hon bor med sin morbror i norra London, inte långt från den psykolog hon gått hos i tre år och som nu tycker att hon är redo att klara sig utan terapi. Han heter Roan Fours och har tillsamman­s med fru och två tonåringar tillfällig­t flyttat in i Hampstead Heaths tjusiga kvarter. När flera rapporter om sexuella ofredanden börjar dyka upp i området riktas misstankar­na mot en man på andra sidan gatan, Owen

Pick, som verkar speciell och något av en enstöring.

Jewell planterar snabbt och effektivt flera spår och här är det omöjligt att veta vem som faktiskt gjort vad. Owen får sparken från sitt lärarjobb och verkar uppenbart skyldig, samtidigt som Roan också beter sig märkligt och håller sig borta från hemmet. Saffyre blir nästan besatt av att studera Roans liv och börjar att följa efter honom. När hon en dag plötsligt försvinner ställs allt på sin spets.

”Den osynliga flickan”

går inte att släppa när man väl börjat läsa; i korta kapitel med skiftande perspektiv byggs spänningen upp och författare­n överraskar flera gånger med snabba vändningar. Porträttet av Owen är intressant och ger en obehaglig inblick i incelvärld­en som lockar med bekräftels­e när

Owens självförtr­oende sviktar. Jewell skildrar också familjerel­ationer och tillhörand­e konflikter med stor trovärdigh­et och håller oss på helspänn hela vägen till slutet där man möjligen får svar på sina frågor.

Tät och begåvad thriller med överraskan­de vändningar som utspelar sig i de lyxiga kvarteren i Hampstead Heath i London. Omöjlig att lägga ifrån sig.

 ??  ?? Lisa Jewell är en av Storbritan­niens bäst säljande författare.
Lisa Jewell är en av Storbritan­niens bäst säljande författare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden