Bohusläningen

Gratis att surfa på utvalda platser i Tanum

- Ulf Blomgren ub@bohuslanin­gen.se 0522-992 39

I den stora floran av Eustöd som går att söka, hittade Tanums kommun ett stöd för att bjuda allmänhete­n på gratis internetup­pkoppling.

– Det är ju roligt att vi på det här sättet kan göra nätet ännu mer tillgängli­gt, säger kommunalrå­det Liselotte Fröjd.

En tjänsteman på kommunen upptäckte att man direkt ifrån Eu-kommission­en kan söka stöd till wifi på offentliga platser. Sagt och gjort. Kommunen skickade en förfrågan till Bryssel och kunde nyligen kvittera ut 15 000 euro, drygt 150 000 kronor, i bidrag, för att sätta upp det publika nätverket WIFI4EU.

Med det bidraget ”vill Eu-kommission­en främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser som parker, torg, hamnar, offentliga byggnader och bibliotek”, skriver kommunen i ett pressmedde­lande.

– Vi har valt ut välbesökta platser i kommunen för detta, säger Liselotte Fröjd och räknar upp receptione­rna i kommunhuse­t, Tedacthuse­t, kulturhuse­t Futura, Ranebo friluftsan­läggning, Ingrid Bergmans torg i Fjällbacka, Skärgårdsh­uset i Grebbestad och Trekanten i Hamburgsun­d.

Som besökare kan man gratis ansluta till det här nätverket på de nämnda platserna och på så vis få fyra timmars fri tillgång till internet.

– När det gått fyra timmar kan man bara ansluta igen för ytterligar­e fyra timmar och det finns ingen begränsnin­g i hur många gånger man kan ansluta, berättar Liselotte Fröjd.

 ?? Bild: Lasse Edwartz/arkiv ?? En stor del av Fjällbacka centrum får gratis internetup­pkoppling för besökare i centrum.
Bild: Lasse Edwartz/arkiv En stor del av Fjällbacka centrum får gratis internetup­pkoppling för besökare i centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden